DRAMA U PIONIRU: Partizan savladao Huventud u neverovatnoj završnici!

Košarkaši Partizana savladali su košarkaše Huventuda u “Pioniru” rezultatom 68:67, u neizvesnoj završnici u okviru trećeg kola Evrokupa.

Po četvrtinama je bilo 19:17, 15:22, 15:20 i 19:8.

Gosti su mnogo bolje ušli u meč. Napravili su seriju od 6:0 nakon trojke Vilisa. Partizan je uspeo da dođe do prvog koša preko Pantera, ali Huventud je još jednom trojkom pobegao na velikih 9:2, a onda nakon dobre akcije i na 11:2. Usledio je tajm-aut Obradovića, nakon kojeg se Partizan prilično vratio u meč.

Usledila su zakucavanja Ledeja i Kuruca, a onda nakon presinga na goste prilikom izvođenja lopte i novi laki poeni za crno-bele, pa su domaći stigli na samo dva poena zaostatka.

Panter i Kuruc su svojim poenima doneli i prvo vođstvo crno-belim, a bilo je 13:11. Ipak, Huventud pravi seriju od 4:0, a onda Ledej donosi izjednačenje, da bi Partizan stigao uz zvuk sirene do novog vođstva, pa je nakon prve četvrtine na semaforu pisalo 19:17.

Početkom drugog kvartala, Ledej pogađa trojku i dovodi do usijanja atmosferu u “Pioniru”. Sjajni Ribas je vratio Huventud, pa su gosti uspeli da preokrenu i dođu do plus 4.

U nastavku je opet sjajan bio Vilis, pa je Huventud poveo i sa šest razlike. Mur je pogađao trojke u veoma važnim trenucima, najpre je zadržao priključak crno-belih na 35:29, a onda i neposredno pre kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo rezultatom 39:34 za Huventud.

U trećoj četvrtini, Huventud je nastavio da kontroliše utakmicu. Crno-bele je spašavao sjajnim trojkama Panter. Huventud je uspeo da tri pre kraja napravi dvocifrenu razliku. Panter je pogodio veoma važnu trojku dva minuta i četrdeset sekundi pre kraja, ali je ubrzo trojku vratio Brodzjanski. Na pauzu pred poslednju četvrtinu gosti su ipak otišli sa deset poena prednosti.

Ipak, Partizan se vratio košem Ledeja, a onda i sjajnom trojkom Smailagića, čime su crno-beli stigli na samo pola koša zaostatka – 63:62, dva minuta i osamnaest sekundi pre kraja.

U poslednjoj četvrtini, Partizan je igrao mnogo bolje. Atmosfera je eskalirala nakon sjajnog zakucavanja Smailagića preko dvojice košarkaša, čime je crno-bele doveo na minus šest. Uspeli su zatim domaći da se odbrane, a onda da sa linije za slobodna bacanja smanje na tri razlike šest minuta pre kraja. Stigao je Partizan i do minus dva, ali onda je Huventud opet uzvratio i uglavnom sa linije za slobodna bacanja stigao do plus šest četiri minuta pre kraja.

Uspeo je Partizan da na 40 sekundi pre kraja zadrži ta jzaostatak od jednog poena, a onda novo uzbuđenje nakon što su sudije promenile odluku. Najpre je faul dosuđen Ledeja, ali nakon pregledanja snimka, lopta je dodeljena crno-belim. Nakon tajm-auta Željka Obradovića, Partizan stiže u vođstvo preko Pantera, koji je pogodio za dva – 66:65.

Usledio je tajm-aut gostiju, a onda i poeni Huventuda i opet pola koša prednosti na 12 sekundi pre kraja.

Fantastični Kevin Panter je nakon novog tajm-auta pogodio veoma težak šut i vratio vođstvo crno-belim na četiri sekunda pre kraja. Imao je Huventud napad za pobedu, išao je lob pas na Antu Tomića, ali je to Panter presekao. Dugo su arbitri gledali snimak, a onda dodelili loptu crno-belim. Brz faul napravio je Para. Sa linije slobodnih bacanja Avramović je promašio oba, Para je pokušao sa pola terena, ali lopta nije bila ni blizu koša.

Panter je sa 18 poena bio najefikasniji u Partizanu, sledio ga je Ledej sa 13, a u Huventudu najbolji je bio Para sa 15, a pratili su ga Vilis sa 11 i Tomić sa 10 poena.

Partizan je na skoru od 3:0 dok je Huventud zabeležio prvi poraz.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olga Danilović u glavnom žrebu Madrida!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu. Ona je u završnoj rundi kvalifikacija savladala...

POVEZANE OBJAVE