LŠ: Čelsi slomio Malme, mala minutaža za Birmančevića (VIDEO)

U prvim utakmicama 4. kola grupne faze Lige šampiona pobede su ostvarili Čelsi i Volfsburg.

Volfsburg je na svom stadionu ostvario pobedu na Salcburgom od 2-1.

Iako je austrijski tim imao nešto veći posed lopte i uputio više šuteva ka golu, domaćin je bio konkretniji.

Fudbaleri Volfsburga su već na samom početku obradovali svoje navijače na Folksvagen areni. Ridle Baku se odlično snašao u šesnaestercu nakon odlične lopte koju je uputio Janik Gerhard, i doveo svoj tim u vođstvo.

Odličnu šansu da poravna rezultat propustio je Ulmer, koji je lepo prošao kroz odbranu, ali je golman nemačkog sastava Kastels dobro odreagovao.

Izjednačenje austrijskom klubu doneo je Maksimilijan Veber u 30. minutu, odlično izvedenim slobodnim udarcem, koji je završio u maloj mreži.

U 36. minutu je Veghorst mogao ponovo da donese prednost domaćima, ali je njegov šut završio nešto iznad prečke.

Karim Adejemi propustio je veliku šansu u 5. minutu drugog dela igre, kada je nakon centaršuta šutirao pored gola.

Volfsburg ponovo dolazi u vođstvo u 60. minutu, kada je nakon ubačene lopte Maksimilijana Arnolda, u šesnaestercu dobro pozicionirao Lukas Nemeka.

Isti igrač propustio je pet minuta kasnije da poveća prednost, kada je iz dobre pozicije ipak šutirao preko gola. Domaći su nastavili sa pokušajima. Vranks je oprobao svoj udarac u 74. minutu, ali je golman austrijsku ekipu održao u igri.

Kastels je još jednom odlično reagovao u 88. minutu kada je odbranio šut Kristensena i sprečio novo poravnanje rezultata.

Čelsi je kao gost savladao Malme minimalnom rezultatom, 1-0.

Iako je uspeo da postigne samo jedan gol, imao je apsolutnu inicijativu i više nego pet puta više šuteva upućenih ka golu, tako da je sasvim zasluženo pobedio.

Aspilikueta je dobro ispratio akciju i uputio šut, ali je golman švedskog tima Dahlin bio na visini zadatka. Golman domaćih sprečio je nešto kasnije i pokušaj Hakima Zijeha, koji je uputio nizak šut. Čelsi je držao inicijativu, pa je udarac glavom Loftus-Čika završio pored stative.

Čolak je u 26. minutu bukvalno oteo loptu Alonsu blizu šesnaesterca Čelsija, međutim nisu se domaći snašli, kako bi ugrozili gol tima iz Londona.

U 29. minutu Haverc je imao odličnu šansu, ali je igrač Malmea ipak uspeo da mu zasmeta tako da ne može da se namesti najbolje na šut.

U 40. minutu je, nakon centaršuta Čelsija, Berget odlično spasao svoj gol, tako što je bio na mestu između dva igrača engleskog tima.

Alonso je u 55. minutu utakmice, nakon kornera, uputio udarac glavom, pritom pogodivši fudbalera domaćih i u ruku, međutim nije bilo reči o jedanaestercu.

Čelsiju se inicijativa tokom čitave utakmice napokon isplatila u 56. minutu, kada je golom Ziješa poveo. Ofanzivac se samo našao na pravom mestu i smestio loptu u mrežu, nakon odlične akcije u režiji Haverca i Hodson-Odojia.

Ridiger se našao u izglednoj šansi u 69. minutu nakon kornera, ali je njegov pokušaj glavom ipak izblokiran.

U 86. minutu u igru je ušao i Veljko Birmančević, koji je zamenio Rakipa. Brzo nakon ulaska fauliran je nakon finte kojom je izbacio protivničkog igrača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE