GAJIĆ IMA JASNU PORUKU: Evo šta kaže o budućnosti srpske odbojke

Srpska odbojka, u poslednje vreme, pretrpela je velike promene.

Slobodan Kovač, nije više selektor odbojkaša, a sa funkcija trenera, smenjeni su i treneri u nižim kategorijama.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, za Sport klub je govorio, o budućnosti ovog sporta kod nas.

Želimo da pružimo šansu svim trenerima. Verovatno negde neki skromni, mladi, stručni, inteligentni ljudi stoje, a uvek se laktaroši na neki način probijaju. Ta priča ide u našem društvu u svim profesijama. Mi želimo da damo mogućnost takvim ljudima da se jave.

Potom je pričao i o podmlatku:

Uspeh rada u mlađim kategorijama nije medalja, već da se napravi igrač za seniorsku reprezentaciju, koji će onda osvajati odličja. Generacija koja je bila olimpijski šampion u Sidneju, nije bila ni blizu vrha na svetskim i evropskim prvenstvima za mlađe selekcije, ali su ti igrači kasnije osvojili sve što treba. – rekao je, pa dodao:

Takođe, cilj je da damo šansu što većem broju trenera, da oni kroz taj proces uče, da se dokazuju i da nam budu na očima. Imate sportove gde svake godine menjaju selektore mlađih kategorija, jer se treneri školuju kroz taj rad. Ne dešava se da neko sedi na klupi mnogo godina. Druga stvar je kod seniorki, gde je Zoran Terzić tu već dve decenije. Ponavljam, kod seniora je isključivi cilj da se osvoji medalja. Kod mlađih kategorija je da se napravi igrač za seniorski tim i da se školuju treneri i članovi stručnog štaba. I taj koga budemo odabrali, neće da sedi tu jako dugo, već želimo da mladim trenerima damo šansu. – zaključuje Gajić.

Odbojkaše naredne godine očekuje prvenstvo sveta, gde će biti u grupi sa Rusijom, Portorikom i Tunisom.

Foto: OSSRB

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE