GAJIĆ IMA JASNU PORUKU: Evo šta kaže o budućnosti srpske odbojke

Srpska odbojka, u poslednje vreme, pretrpela je velike promene.

Slobodan Kovač, nije više selektor odbojkaša, a sa funkcija trenera, smenjeni su i treneri u nižim kategorijama.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, za Sport klub je govorio, o budućnosti ovog sporta kod nas.

Želimo da pružimo šansu svim trenerima. Verovatno negde neki skromni, mladi, stručni, inteligentni ljudi stoje, a uvek se laktaroši na neki način probijaju. Ta priča ide u našem društvu u svim profesijama. Mi želimo da damo mogućnost takvim ljudima da se jave.

Potom je pričao i o podmlatku:

Uspeh rada u mlađim kategorijama nije medalja, već da se napravi igrač za seniorsku reprezentaciju, koji će onda osvajati odličja. Generacija koja je bila olimpijski šampion u Sidneju, nije bila ni blizu vrha na svetskim i evropskim prvenstvima za mlađe selekcije, ali su ti igrači kasnije osvojili sve što treba. – rekao je, pa dodao:

Takođe, cilj je da damo šansu što većem broju trenera, da oni kroz taj proces uče, da se dokazuju i da nam budu na očima. Imate sportove gde svake godine menjaju selektore mlađih kategorija, jer se treneri školuju kroz taj rad. Ne dešava se da neko sedi na klupi mnogo godina. Druga stvar je kod seniorki, gde je Zoran Terzić tu već dve decenije. Ponavljam, kod seniora je isključivi cilj da se osvoji medalja. Kod mlađih kategorija je da se napravi igrač za seniorski tim i da se školuju treneri i članovi stručnog štaba. I taj koga budemo odabrali, neće da sedi tu jako dugo, već želimo da mladim trenerima damo šansu. – zaključuje Gajić.

Odbojkaše naredne godine očekuje prvenstvo sveta, gde će biti u grupi sa Rusijom, Portorikom i Tunisom.

Foto: OSSRB

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nigerija ima novog selektora: Preuzima svoju dužnost odmah

Fudbalska reprezentacije Nigerije ima novog selektora, a to je stručnjak iz Portugalije Žoze Peseiro, javio je fudbalskski savez te...
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE