Čović menja Bartomeua: Evo šta o tome kaže predsednik Zvezde

Bartomeu je završio sa Evroligom. Akcionari Evrolige sa A licencom, jednoglasnom odlukom su odlučili da se Đordi Bertomeu  smeni sa vrha EVROLIGE.

Juče se pojavila informacija da je jedan od kandidata za čelnika Evrolige i Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde.

– Kontakt sa Evroligom, ECA i svojevremeno ULEB-om postoji i datira još iz vremena kada smo ovu ideju videli kao progresivnu i neophodnu za dalji razvoj evropske košarke. Dakle, skoro 20 godina. Koncept i ideja su i dalje dobri, ali negde je napravljena greška u koracima, da se izrazim košarkaški. Ne bih sada otvarao temu o mom angažmanu na taj način i eventualnim kontaktima koje imam. Dovoljno je da kažem da smo upućeni u sve, vrlo dobro informisani o svemu što se dešava, i pratimo razvoj situacije. Ukoliko bude novina bićete blagovremeno informisani , rekao je Čović za Danas.

Predsednik Crvene zvezde, smatra da ta smena neće previše uticati na Evroligu.

– Njegov odlazak neće imati nikakve konsekvence u smislu ‘”tektonskih” potresa kako navode mediji. Činjenica je da su klubovi već duži period nezadovoljni na prvom mestu finansijskim stanjem i dobiti koja je zaista simbolična. Podsetiću da je nagrada za pobedu u Evroligi i dalje samo 37.000 evra, a da su prihodi od TV prava izuzetno mali.

Pominje se mogućnost da umesto Đordija dođe Marko Pešić.

– To će morati da bude neko ko ima jak košarkaški ‘background’, dobre veze sa klubovima, smisao za biznis, jer će prvi zadatak biti bolje finansijsko poslovanje i povećanje prihoda klubova. I poslednje, ali ne najmanje važno… Glasanje klubova pokazalo je podeljenost i jasnu polarizaciju na dva tabora. Na jednoj su španski klubovi, na drugoj strani Makabi i grčki klubovi. To će morati da bude neko ko će imati snagu da ujedini klubove na zajedničkom zadatku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJA PRILIKA DA OSVOJIŠ KARTU ZA EURO!

Obezbedi sebi mesto u Nemačkoj! Ostalo je nešto manje od mesec dana do početka najvećeg fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu....

POVEZANE OBJAVE