Crvena zvezda “zaključala” sve u Pioniru i deklasirala PAO

U sjajnoj partiji košarkaši Crvene zvezde su deklasirali Panatinaikos 81:48 i na taj način došli do treće pobede u Evroligi ove sezone.

Prva četvrtina počela je u Zvezdinom ritmu. Odmah je uspostavljena snažna odbrana, a gosti su svoje poene tražili iz jako teških situacija. Nejt Volters je na sjajan način otvorio meč, sa 10 vezanih poena. Nakon toga mu se priključio i Nikola kalinić i prednost je rasla do maksimalnih 21:8, što je bio i rezultat prve četvrtine.

U Drugom delu Panatinaikos otvara bolje u napadu, ali ubrzo su crveno-beli se vratili na staro i zaigrali još i bolje nego u prvoj četvrtini. Mark oSimonović sa 5 vezanih poena je podigao prednost, da bi posle trojke Dobrića i polaganja Mitrovića rezultat bio 39:20.

Ipak, u poslednjih 45 sekundi, domaću su napravili neverovatnu seriju grešaka posle kojih gosti vežu 6 poena, i na odmor odlaze sa “podnošljivih” 39:26.

Sve to nije uticalo na ekipu Dejana Radonjića. U treći period ušli su još bolje i bili su tačni i precizni u svim segmentima u oba pravca. Nejt Volters je nastavio sa sjajnom igrom. Rešavao je lako situacije 1 na 1 u koje je dolazio zbog načina igre gostiju u odbrani pošto su sve preuzimali. U drugom delu Ostin Holins je imao odličan period koji je burno proslavljen od strane publike i sa maskimalni 21 poen prednosti se ušlo u četvrti period – 57:36.

U četvrtom periodu crveno-beli su nastavili sa sjajnom igrom, pogotovu u odbrani. Gosti iz Atine više nisu znali na koji način da upišu poene, dok su domaći malo po malo stigli i do plus 32 posle dve trojke Dejana Davidovca – 73:41.

Igra Crvene zvezde je bila toliko ubedljiva da Dejan radonjić uopšte nije morao da vraća u igru Nikolu Kalinića, koji je tako dobio priliku da se dodatno odmori za nastavak sezone.

Do kraja meča nije se spuštao ritam, pa je tako i razlika rasla do konačnih 81:48.

Kod pobednika najefikasniji je bio Nejt Volters sa 18 poena, dok je Holins dodao 11 , a Kalinić 10.

Kod gostiju najviše poena postigao je Mejkon -12.

Crvena zvezda sad ima skor 3-5, dok Panatanaikos 2-6.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pao važan potpis u Barseloni!

Fudbalski klub Barselona ozvaničila je danas potpisivanje profesionalnog ugovora sa mladim štoperom Pauom Kubarsijem. Naime, on će biti u u...

POVEZANE OBJAVE