LK: Partizan nije izdržao, nerešeno u Belgiji

Fudbaleri Genta i Partizana odigrali su nerešeno u okviru 4. kola grupne faze Lige konferencija, 1-1.

Iako je Gent imao neuporedivo veći posed lopte i veći broj šuteva i paseva, Partizan je prvi poveo, ali ipak nije izdržao do kraja i iz Belgije nosi samo bod.

Pretnja po crno-bele se desila već u 4. minutu, kada je nakon greške odbrane, sa dvadesetak metara šutirao Kums, ali je mladi Popović, kao i mnogo puta ove sezone, bio na visini zadatka.

U 15. minutu lopta je završila u mreži našeg predstavnika, ali je gol Kastro-Montesa poništen zbog ofsajda. Ubrzo je usledila prva potencijalno ozbiljna šansa Partizana, kada je Rikardo uputio loptu ka Menigu, ali šut koji je uputio bio je slab i golman belgijskog tima je lako uhvatio loptu.

U 21. minutu je, takođe nakon dodavanja napadača sa Zelenortskih ostrva, i Danilo Pantić pokušao iz šesnaestera da donese prednost, ali šut nije bio dovoljno dobar.

Ođiđa Ofoje je nakon duela sa Sinišom Saničaninom pao u šesnaestercu u 26. minutu, ali nije bilo govora o kaznenom udarcu. Na drugoj strani je Rikardo pokazao svoje umeće sa loptom, kada je prevario Ovusua, koji je mogao samo da ga zaustavi faulom. Zahvaljujući tome usledio je slobodan udarac iz izgledne pozicije, koji je sjajno izveo Bibras Natho, ali lopta je umesto u gol, završila prvo na stativi, pa u korneru.

Bezos je u 31. minutu dobio vazdušni duel sa Miljkovićem, ali je njegov udarac glavom završio preko gola Partizana. Zatim je 5 minuta kasnije Ođiđa Ofoje lepim potezom izbacio Miloša Jojića, nakon čega je Ovusu šutirao, ali ipak dosta neprecizno.

U 39. minutu se Depoatr odlično pozicionirao u šesnaestercu između igraća Partizana, ali je nakon dobrog centaršuta ipak glavom poslao loptu preko gola. Tome je prethodila loša reakcija Vujačića, koji je, želeći da “očisti” prostor, loše zahvatio loptu i poslao je u korner.

Roman Bezus je u 51. minutu probao da iznenadi golmana Partizana šutem izdaleka, ali je lopta otišla daleko iznad preko gola.

Na drugoj strani je razigran bio Rikardo. Posle odličnih poteza proigrao je, na ovoj utakmici kapitena, Miloša Jojića, koji nakon prvog neuspešnog pokušaja, hvata i volej, ali je završio preko prečke. Kazna za neiskorištenu priliku mogla je da usledi odmah, ali je izglednu šansu neutraliso Popović tako što je zaustavio Bezusa.

Delovalo je da Gent drži stvari pod kontrolom, ali je onda u 66. minutu na scenu stupio Slobodan Urošević. Dobio je loptu od Kvinsi Meniga na granici šesnaesterca sa svoje leve strane, obezbedio sebi prostora za šut popularnom biciklicom, i desnom nogom odapeo neodbranjiv udarac u desne rašlje, za prednost Partizana.

u 80. minutu domaći su poravnali rezultat golom glavom Tarika Tisudalija. Miletić je, nakon centaršuta upućenog u njegov šesnaesterac, želeći da pomogne Vujačiću, izgubio iz vida holandskog napadača. Isti igrač je mogao da donsese ubrzo i prednost Gentu, ali je Popović sjajno odbranio nogom.

Nedugo potom ponovo je strelac gola našeg tima oprobao šut, nakon što mu je Rikardo ostavio loptu, ali ovog puta je to izveo mnogo manje precizno.

Na isteku devedesetog minuta, šansu je dobio i mladi Nemanja Jović, koji je zamenio Danila Pantića.

Na samom kraju utakmice je još jednom pokušao Depoatr, ali je nakon što je lopta završila pored gola, sudija odsvirao kraj utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE