Rukometaši otputovali u Slovačku: Da isprobamo nove igrače

Rukometaši Srbije su nakon trenažnih aktivnosti u SC FSS u Staroj Pazovi krenuli put Bratislave na dve kontrolne utakmice sa selekcijom Slovačke.

Okupljanje u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova prilika je da se ekipa uigrava za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje je na programu od 13. do 30. januara 20220. godine i izvrše poslednje kontrole do finalnih priprema za takmičenje koje počinju krajem decembra meseca.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona ističe zadovoljstvo urađenim u prethodnih nekoliko dana:Igrači su kao i obično u prethodnih nekoliko dana odradili dobar posao. Tokom ova četiri dana smo iskoristili priliku da poradimo na nekim stvarima koje smo započeli na prethodnim okupljanjima, da dodamo nove akcije i ispravimo neke stvari od ranije, da poradimo na odbrani i da pripremimo utakmice sa Slovačkom koje nas očekuju u naredna dva dana. Pravili smo korake koje treba da sledimo kao tim, rekao je Đerona i nastavio:

Utakmice protiv Slovačke nam mogu poslužiti da testirano nove igrače i da vidimo kako napreduje koncept koji imamo. Naravno, analizirali smo protivnika i posledali poslednje mečeve koje je Slovačka igrala i prikazali ih igračima. Polako smo ulazili u način rada na koji će funkcionisati priprema Evropskog prvenstva. Moramo biti sposobni kao ekipa da menjamo pojedinosti iz utakmice u utakmicu i da neke stvari odigramo na drugi način nego što je to bio slučaj sa utakmicama protiv Severne Makedonije u junu.
Sveukupno sam zadovoljan kako je protekao ovaj prvi deo priprema u Staroj Pazovi. Zaista su odlični uslovi, okruženje i svi su se pobrinuli da sve protekne kako treba kako bismo se skoncentrisali na rad. Postoji par igrača sa sitnim povredama, ali nadam se da će se nakon ova dva dana vratiti spremni u svoje klubove i zatim biti ponovo na okupu 27. decembra kako bi se pripremili za EHF EURO 2022
, zaklučio je selektor Đerona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KONKURENCIJA JOŠ JAČA: Svi žele A licencu EL, uključio se i Monako!

Košarkaši Monaka poraženi su u prvom meču plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea posle produžetka. Kneževi su prošle sezone u ovom takmičenju...

POVEZANE OBJAVE