Zvezda sa igračem manje izgubila autogolom

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Midtjilanda na stadionu Rajko Mitić minimalnim rezultatom 1-0.

Fudbaleri danskog sastava sve vreme su imali inicijativu, što i ne čudi, s obzirom na to da je beogradski tim veći deo utakmice odigrao sa igračem manje, nakon direktnog crvenog kartona Degeneka.

Aleksandar Katai je već u 7. minutu utakmice dobio žuti karton, nakon starta nad Envadikeom, iako se činilo da je to možda i prestroga odluka.

U 8. minutu Kanga je u svom stilu pokušao iz velike daljine, međutim nije bio ni blizu da bude uspešan. Pavkov je probao da dođe do gola nakon što je duga lopta iz auta došla do njega, ali je izbori samo korner u 12. minutu utakmice.

Od 13. minuta utakmice fudbaleri domaćeg tima ostali su sa igračem manje, kada je, nakon loše procene leta lopte, Miloš Degenek povukao protivničkog igrača i dobio direktan crveni karton.

Midtjiland je nadalje kontrolisao tok utakmice. U 23. minutu utakmice veliku šansu propustio je Isaksen, koji je dobio odličnu loptu, ali bio je iz šesnaesterca šutirao preko gola.

Nakon povratne lopte Isaksena, sa granice šesnaesterca u 25. minutu šut je uputio je Ivander, ali se Dragović dobro postavio, nakon čega je usledio korner.

Posle učestalih napada gostiju, Rodić je iz velike daljine oprobao udarac, međutim bez bilo kakve pretnje po gol Losla.

U 41. minutu desila se najopasnija situacija pred Zvezdinim golom od kada igra sa igračem manje. Sisto je prošao Dragovića i imao sav prostor u šesnaestercu, ali je Borjan odbranio, nakon čega umalo odbitak nije stigao do fudbalera gostiju.

Zvezda je u samom finišu poluvremena organizovala dobru kontru, kada je Pavkov izborio korner za svoj tim. Iz dva uzastopna kornera izrodio se samo opasan kontranapad gostiju, kada je Ben svesno dobio žuti karton.

Zvezda se odlično branila u prvom poluvremenu, s obzirom na situaciju da je rano ostala sa igračem manje.

Gostujući fudbaleri su od početka drugog dela igre krenuli da napadaju, ali je u šesnaestercu svog tima gospodario Dragović. Nakon izgubljenog duela Kataija protiv Paulinja, gde je pritom možda bilo i faula, usledila je kontra danskog tima, međutim završila se šutem Čarlsa van okvira gola Crvene zvezde. Upravo ovaog fudbalera je Gobeljić, nakon Rodićeve greške, faulirao na granici šesnaesterca, nakon čega je Evander u 56. minutu realizovao slobodan udarac za prednost gostiju od 1-0. Lopta je pogodila Kangu u glavu i tako prevarila Borjana, pa je kasnije i zvanično upisan, zapravo, autogol Geloru Kangi.

Crveno-beli se nisu predavali. Ivanić je centrirao ka Benu, koji je spustio loptu Kataiju, ali nije uspeo da se namesti kako treba i loptu je uputio preko gola. U 65. minutu usledio je i prvi žuti karton za gostujući tim, kada je Čarls sprečio kontru našeg tima fauliravši Kangu.

U 67. minutu lopta je nakon centaršuta Ivanića pogodila Pavkova i umalo završila u golu, ali je ipak golman Danaca reagovao na vreme.

Usledila je prilika nakon dobijenog vazdušnog duela od strane Pavkova, ali Ben ipak nije uspeo da stigne do lopte. Odmah potom i opasan šut Kange iz velike daljine, kada je brza lopta završila tik iznad prečke.

U 72. minutu Kanga je sprečio stopostotnu šansu gostiju, kada je odlično uklizao pred golom Milana Borjana. U 78. minutu, nakon precizno izvedenog kornera od strane Bena, Radovan Pankov, koji je u međuvremenu ušao u igru, našao se na pravom mestu, ali je ipak glavom šutirao nešto preko gola.

Od 83. minuta na terenu se našao i mladi Strahinja Eraković, koji je zamenio Milana Rodića. Tada je ušao i Dioni umesto Bena. Na samom kraju utakmice Hansen je mogao da otkloni sve dileme, ali je Borjan uhvatio živu loptu prilikom njegovog šuta iz neposredne blizine, kada je bio potpuno zaboravljen.

Zvezda je utakmicu završila sa samo 9 igrača, nakon što je u 5. minutu nadoknade vremena Gobeljić dobio i drugi žuti karton.

U 96. minutu malo je falilo da, sa dva igrača manje, Zvezda izjednači. Nakon slobodnog udarca, glavom je loptu zahvatio Dragović, ali je završila tik pored stative, pa nije svoju sjajnu partiju krunisao i golom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE