CRNA SERIJA SE NASTAVLJA: Ubedljiv poraz šampiona Evrope

Košarkaši Anadolu Efesa lako su poraženi na svom parketu od Zenita iz Sankt Peterburga, u okviru 8. kola Evrolige, sa 90-79.

Posle ujednačene prve četvrtine, ruski tim se već tokom drugog kvartala odvojio na dvocifrenu prednost, koju praktično nije ispuštao do kraja utakmice. Najveća ostvarena razlika u ovom delu bila je 16 poena (47-31), a do kraja poluvremena samo su domaći pogodili dva slobodna bacanja.

U prvom poluvremenu su, koliko-toliko, važećeg šampiona održavali centri, Tibor Plajs i Filip Petrušev.

U drugom poluvremenu razlika je samo nastavila da raste, do maksimalnih +26 (40-66). Tada je u glavnoj ulozi bio Frenkamp, koji je kao nosilac igre zamenuio Kuzminskasa, koji je najbolji bio u prvom delu.

Domaći su do kraja utakmice samo uspeli da umanje zaostatak. U jednom trenutku bila je i jednocifrena razlika, ali tada se već približio kraj utakmice (88-79).

Najefikasniji na utakmici bio je Frenkamp sa 18 poena, na šta je dodao i 3 asistencije, dok je Kuzminskas pored 15 poena imao i 5 skokova. U poraženom sastavu Larkin je sakupio 14 poena, uz 5 asistencija, dok je Plajs imao 13, uz 5 skokova. Petrušev je ostao na 9 poena, dok je Vasilije Micić sakupio 6, a upisao je i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE