EL: Žalgiris i dalje bez pobede!

Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa izgubili su od Albe iz Berlina na svom parketu, u okviru 8. kola Evrolige, sa 79-71. Litvanski velikan u ovoj sezoni i dalje ne zna za pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju.

Presudio je bolji procenat šuta gostiju, i za 2 i za 3 poena, a ostvarili su i veći broj asistencija (21-14), što ukazuje na organizovaniju igru.

Već na kraju prve četvrtine nemački tim je imao dvocifrenu prednost (22-10). Ipak, domaći su bili bolji u drugom periodu i ovu deonicu dobili sa27-19, tako smanjivši zaostatak, pa je na polovini utakmice i dalje vladala neizvesnost.

Alba je u trećem kvartalu dodala gas i opet ostvarila dvostruku prednost (54-43), a do kraja ove faze održavala je prednost na granici dvocifrene.

Na početku 4. dela delovalo je da će možda domaći započeti nalet, ali berlinski tim je ostao pribran i do kraja sigurno sačuvao prednost.

Najefikasniji igrač utakmice bio je iz redova poraženog tima. Kavano je imao 17 poena i 6 skokova. Letonac Janis Strelnijeks bio je takođe dobar u timu Žalgirisa 16 poena, uz po 4 skoka i asistencije. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Erikson sa 16 i Da Silva sa 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEROVAO JE U SVOJU ODLUKU: Klop izabrao Nunjeza pre Nkunkua!

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Evertona sa 2:0 i umanjili šanse za titulu Premijer lige u samoj završnici trke. Ove...

POVEZANE OBJAVE