KOŠARKAŠ PARTIZANA PROVOCIRA: Igramo protiv male Crvene zvezde

Košarkaši Partizana, dočekuju sutra FMP, u okviru sedmog kola ABA lige.

Tim iz Železnika, nalazi se u seriji od šest uzastopnih pobeda, dok su crno beli, jedini neporaženi tim u takmičenju.

Susret nije mogao da prođe bez neke vrste uvertire.

Naime, košarkaš Partizana, Dalas Mur, u intervjuu za klupsku televiziju, rekao je da je FMP “mala Crvena zvezda”, zbog čega su se oglasili gosti na sutrašnjem meču.

Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i ‘mali’ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati. – stoji u njihovom saopštenju.

Nadalje, oni se zalažu da se trener Željko Obradović, izvini ovom klubu:

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče. Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali ‘Aleksandar Nikolić. – navodi se.

Oni su za Mura tražili adekvatnu kaznu, navevši da su Crvena zvezda i FMP, dva odvojena kluba, još od 2015. godine.

Meč dveju ekipa igra se sutra, u hali “Aleksandar Nikolić”, sa početkom od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE