KOŠARKAŠ PARTIZANA PROVOCIRA: Igramo protiv male Crvene zvezde

Košarkaši Partizana, dočekuju sutra FMP, u okviru sedmog kola ABA lige.

Tim iz Železnika, nalazi se u seriji od šest uzastopnih pobeda, dok su crno beli, jedini neporaženi tim u takmičenju.

Susret nije mogao da prođe bez neke vrste uvertire.

Naime, košarkaš Partizana, Dalas Mur, u intervjuu za klupsku televiziju, rekao je da je FMP “mala Crvena zvezda”, zbog čega su se oglasili gosti na sutrašnjem meču.

Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i ‘mali’ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati. – stoji u njihovom saopštenju.

Nadalje, oni se zalažu da se trener Željko Obradović, izvini ovom klubu:

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče. Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali ‘Aleksandar Nikolić. – navodi se.

Oni su za Mura tražili adekvatnu kaznu, navevši da su Crvena zvezda i FMP, dva odvojena kluba, još od 2015. godine.

Meč dveju ekipa igra se sutra, u hali “Aleksandar Nikolić”, sa početkom od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Anćeloti jasan: Ovakav način igre je bio jedini na koji smo mogli da prođemo dalje

Fudbaleri Reala iz Madrida su sinoć nakon penal serije eliminisali Mančester siti. Tim iz Madrida igraće polufinale Lige šampiona, a...

POVEZANE OBJAVE