ABA liga: Partizan nepobediv, savladan i FMP!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu FMP-a rezultatom 74:69 u “Pioniru”, u okviru sedmog kola regionalne ABA lige.

Po četvrtinama je bilo 20:13, 19:17, 23:18 i 12:21.

Na ovoj utakmici oba tima su bila oslabljena neigranjem važnih visokih igrača. Partizan je igrao bez Alena Smailagića, a FMP bez Danila Tasića.

Partizan je od početka utakmice krenuo jako, pa je poveo 7-0. Ovu seriju je prekinuo Nabuka Izundu, koji je realizovao odlično dodavanje Radonjića. Partizan je bolje šutirao iz igre, a predvodio ih je Aleksa Avramović, koji je u prvom periodu utakmice zabeležio 7 poena. Na drugoj strani je tim iz Železnika održavao u igri Nevels sa isto toliko postignuih poena. Bekovi su vodili glavnu reč. Na kraju je Partizan ovaj deo igre dobio sa 20-13, iako je u jednom trenutku bilo i +10.

Na isteku drugog minuta drugog kvartala Zagorac je iskoristio neopreznost Radonjića i ukrao mu loptu, ali mu je u kontri praktično vratio loptu. Dangubić je u četvrtom minutu ove četvrtine košem iz prodora vratio svom timu dvocifrenu prednos (26-15).

Zabeležen je i eirbol, inače ove sezone veoma preciznog Radonjića, nakon čega je usledila kontra, ali je Pavićević uspeo da stigne i izblokira Miletića.

Partizan se značajnije odvojio trojkom od tablu Trifunovića za +15 (36-21), kada je pritom bio i fauliran. Nešto kasnije viđen je pogodak za tri poena o tablu i na drugoj strani, kada je egzekutor bio Brajs Džons. Odmah potom usledio je i koš Nevelsa, nakon čega je nezadovoljni Željko Obradović zatražio taj-maut.

Ipak, pauza nije urodila plodom, usledili su promašaju Avramovića i Zagorca za 3, nakon čega je na samom kraju poluvremena iz prodora poentirao Brajs Džons, tako ponovo spustivši zaostatak svog tima na jednocifrenu razliku (39-30).

U drugom poluvremenu, Partizan je nastavio u sličnom ritmu. U trećem kvartalu stigli su crno-beli i do +16 (60:44). Ipak, gosti se nisu predali i uspevali su da smanjuju tu razliku zahvaljujući pre svega veoma raspoloženom Iznuduu. U poslednjem kvartalu bolji tim je bio FMP. Sredinom poslednje deonice uspeli su da se približe i na sedam poena razlike – 69:62. Dva minuta pre kraja Radonjić je pogodio trojku i nagovestio uzbudljivu završnicu, a na semaforu je bilo 72:67. Pavićević je promašio zicer i tako propustio priliku da smanji prednost Partizana na samo tri poena razlike. Na kraju FMP je dobio ovu četvrtinu sa 21:12, ali to nije bilo dovoljno, pa je Partizan upisao novi trijumf.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ledej sa18 poena i šest skokova, a sledio ga je Avramović, koji je upisao 15, uz četiri asistencije.Goste je predvodio Izundu sa 20 poena i 9 skokova, a sjajni su bili Nevels sa 15 poena i sedam skokova, kao i Džons sa 15 poena i sedam asistencija.

Partizan je upisao i sedmu pobedu u sedam odigranih kola i lider je na tabeli ABA lige dok FMP ima skor od pet pobeda i dva poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DO SKORA EVROLIGAŠKI TRENER: Litvanac pred novim poslom?

Košarkaši Žalgirisa su tokom ove sezone promenili trenera. Umesto Kazisa Maksvitisa, na klupu je seo Andrea Trinkijeri i umalo ih...

POVEZANE OBJAVE