Marina Maljković saopštila spisak reprezentativki

Ženska reprezentacija Srbije u košarci će odbranu titule šampiona Evrope početi kvalifikacionom utakmicom protiv Hrvatske, 14. novembra.

Selektorka naše reprezentacije Marina Maljković saopštila je spisak igračica na koje će računati za ovaj meč. Na spisku se nalazi 15 igračica, a za razliku od ranijih akcija, sa spiska su izostale neke značajne košarkašice, što zbog povlačenja Jelene Bruks i Sonje Vasić, što zbog nekih drugih razloga, a najviše bode oči izostanak Ane Dabović, koja je povređena.

Sastav koji će odmeriti snage sa našim susedima čine sledeće igračice: Saša Čađo (Polkovice), Ivon Anderson (Venecija), Nevena Jovanović (Šopron), Tina Krajišnik (Galatasaraj), Dragana Stanković (USK Prag), Aleksandra Crvendakić (Lion), Katarina Zec (Araski), Jovana Nogić (Promete), Mina Đorđević (Budućnost), Ivana Katanić (Kangarus basket), Teodora Turudić (Ružomberok), Ivana Raca (San Đovani), Maša Janković (Crvena zvezda), Sofija Olić (Partizan) i Višnja Stefanović (Art basket)

Okupljanje je zakazano za sutra u hotelu “Kraun plaza”, a treniraće u dvorani “Vizura Tošin bunar” do naredne subote, kada će se uputiti na gosotvanje reprezentativkama Hrvatske.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA PONOVO U AKCIJI: U Inter stiže igrač Real Madrida potpuno besplatno!

Kako prenose italijanski mediji, u Inter će narednog leta doći fudbaler Real Madrida. Naime, Načo Fernandes ima ugovor sa "kraljevskim...

POVEZANE OBJAVE