Novak u novom finalu Pariza! (VIDEO)

Novak Đoković se pobedom nad Poljakom Hubertom Hurkačom sa 2-1 u setovima, plasirao u finale masters turnira u Parizu.

Na taj način je i matematički obezbedio prvo mesto na kraju ove godine, čime je oborio još jedan rekord. To mu je pošlo za rukom 7. put, čime je iza sebe ostavio Pita Samprasa.

Iako je Novak imao jako loš procenat prvog servisa, osvojio je veliki broj poena posle drugog. Na drugoj strani, čini se da je i poljskom teniseru bio potrebniji nešto veći procenat u ovoj statističkoj kategoriji, jer je bio jako slab nakon drugog servisa, a početni udarac je jako bitno oružje u njegovom arsenalu.

U prvom setu Hurkač je Novaku u osmom gemu uzeo servis, nakon čega je, uz određene poteškoće, odservirao za prednost od 1-0 u setovima (6-3)

Novak je zatim demonstrirao zašto je tu gde jeste, kada nakon izgubljenog seta, u drugom nije protivniku dozvolio da osvoji ni jedan gem.

Novak je do prednosti brejka u odlučujućem setu došao u 4. gemu, nakon preokreta. Ipak, u 7. mu Poljak uzvraća istom merom, a u narednom svojim servisom dolazi do potpunog izjednačenja, kada je bilo 4-4.

Nakon toga, obojica su zadržali svoje servise i ušlo se u tajbrejk, gde je Novak imao smirenije živce i dobio ga sa 7-5, nakon preokreta, jer je Poljak prvi imao prednost mini-brejka

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE