STANOJEVIĆ SE VRAĆA NA KLUPU: Bio je čudan osećaj

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević govorio je pred nedeljni duel protiv Proletera iz Novog Sada (20.15) o očekivanjima od ove utakmice, ali je neizbežna tema bio i evropski duel sa Gentom koji je ostao iza crno-belih.

Nakon ovog duela uslediće reprezentativna pauza.

Stanojević je istakao značaj velike rotacije igrača.

Svakog dana radimo, pričamo o takmičarskom duhu, menjamo dosta igrača, jer želimo da svi ostanu u fokusu, da osećaju da su deo grupe. Teško da samo 12-13 igrača moglo da izdrži ovaj dosadašnji ritam. Taj pritisak da moramo svakog puta da budemo na maksimumu je izuzetno težak, rekao je Stanojević, pa dodao:

Sada smo na dobrom putu, prezadovoljan sam momcima, kako oni sve to prihvataju, kako su fokusirani, koncentrisani. Svesni su i oni sami da imaju samo jedan cilj ispred sebe i idu sami ka njemu, nikakvi motivacioni govori oko toga nam nisu potrebni, naglasio je trener crno-belih.

Izjavio je je i da ga plaši jedan pozitivan podatak, a to je da je Partizan dobio svih dosadašnji 11 utakmica protiv sutrašnjeg protivnika.

Nisam znao taj podatak i sada me malo plaši. Ja sam uvek oprezan, jer ne može uvek da ide na taj način. Svaka je utakmica posebna, teško smo ih pobedili na našem stadionu prošlog puta, bilo je 1:0, oni su imali prečku pred kraj, moglo je da ode u drugom pravcu, oprezan je Stanojević.

Dao je sud i o evropskoj utakmici sa Gentom.

Prezadovoljan sam kako su momci odigrali, pogotovo u fazi odbrane. Mislim da su sve odradili kako sam želeo, u potpunosti sam zadovoljan. Naravno, moglo je bolje u ofanzivi, u kreiranju napada, rekao je Stanojević, pa objasnio čime je bio najzadovoljniji:

Bili su izuzetno disciplinovani, strpljivi. Rekao sam im da će se desiti da protivnik preuzme inicijativu, da će nas vratiti na našu polovinu, pošto mi nismo navikli na to. Zato da budu samo strpljivi, da čekaju svoj trenutak. Najzadovoljniji sam što su to ispoštovali, ponosan sam kako je taktička disciplina u odbrani bila neverovatna, istakao je Stanojević.

Izjavio je da mu je meč u Belgiji bio najneobičniji u karijeri.

Bio je čudan osećaj, jer ne možete da reagujete, da pomognete u trenutku, niti da date instrukcije. Imali smo dobar plan, dogovorili se na koji način ćemo da radimo. Stručni štab je izvanredno odradio priču, ali i vi želite da u svakom trenutku nešto dodate, zaključio je trener crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko plivačko čudo blizu vize za Pariz!

Mladi srpski plivač Justin Cvetkov oborio je na mitingu u Ajndhovenu juniorski državni rekord (U17) u disciplini 100 metara...

POVEZANE OBJAVE