Crvena zvezda preokretom se “osvetila” Vojvodini (VIDEO)

Crvena zvezda je preokretom u Novom Sadu slavila protiv Vojvodine 1:2 (1:0) i na taj način se revanširala Novosađanima za remi iz prvog kola.

Prvi deo igre je protekao u šansama na obe strane i jednim golom.

Crvena zvezda je imala inicijativu prvih 15-ak minuta meča, ali nije uspevala da napravi ozbiljniju šansu. Prvu je imala Vojvodina kada je Mrkajić sa pet metara, posle centaršuta, promašio veliku priliku pošto je šutirao pored gola.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, posle kornera Topić zahvata loptu u kaznenom prostoru, a ona na oputu do gola pogađa Dragovića i skreće je u gol – 1:0.

Od tog trenutka Crvena zvezda kreće svim silama u napad i do kraja poluvremena je imala veliku priliku preko Pavkova, kao i pogođenu stativu posle šuta Stanića.

Ipak, do kraja poluvremena nije bilo golova i ostalo je na snazi minimalno vođstvo Vojvodine.

U drugom poluvremenu krenula je u napad Crvena zvezda i već u 49. minutu postigla gol. Katai je centrirao Pavkovu, koji je pogodio gol.. Međutim posle gledanja VAR-a utvrđeno je da je Katai bio u ofsajdu i gol je opavdano poništen.

Ipak, samo 3 minuta kasnije Pavkoj je postigao gol koji je bio regularan. Stanić je odlično našao Zvezdinu devetku koji je glavom zakucao loptu u mrežu Novosađana – 1:1.

Posle gola izabranici Dejana Stankovića su nastavili da napadaju. Posle jedne kontre, Katai je šutirao i lopta je otišla u korner. Udarac iz ugla je izveo Falko i to odlično. Loptu je prvo zakačio Sanogo, da bi došla do Dragovića koji je sprovodi u gol – 1:2.

Vojvodina kako je krenula sa centra imala je veliku priliku. Posle kornera se stvril gužva, ali lopta su u zadnjem trenutku odbili defanzivci Beograđana.

Posle toga Crvena zvezda je poprilično oborila ritam meča. Dejan Stanković je izmenama ojačavao sredinu terena, a pred kraj je izveo i Pavkova kao jedinog napadača, a umesto njega je ušao Krstičić.

Filipo Falko je u 86. minutu imao dobru priliku kada je izaša sam ispred golmana domaćih, ali je loše šutirao.

Do kraja meč je protekao mirno i bez većih uzbuđenja, a Crvena zvezda je odnela pobedu koja ju je ostavila u trci za titulu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE