Novak skinuo Medvedeva sa trona Pariza!

Novak Đoković završava godinu u velikom stilu! U finalu mastersa u Parizu revanširao se Danilu Medvedevu za poraz u završnici US Opena, ostvarivši pobedu od 2-1 u setovima, nakon preokreta.

Ovom titulom Novak se osamostalio i na prvom mestu po broju titula na mastersima, gde više ne deli prvo mesto sa Rafaelom Nadalom. Novak sada ima jednu titulu više, jer je osvojio svoj 37. pehar na ovakvim turnirima.

Prvi set obeležilo je više preokreta. Medvedev je već u prvom gemu brejknuo Novaka, što je odmah sigurno materijalizovao za 2-0 u gemovima. Ipak, Novak je meč vratio u egal nakon što je Rusu oduzeo servis u 4. gemu meča, i to bez izgubljenog poena za 2-2.

Kada se činilo da će prvi teniser sveta iskoristiti nalet, usledio je novi brejk Danila u 7. gemu, za prednost od 4-3. Ovu prednost je održavao do kraja seta, koji je dobio sa 6-4.

U drugom setu Đoković je nakon velike borbe, u 4. gemu uspeo da oduzme servis svom protivniku, što će se ispostaviti kao ključna prednost, iako je u poslednjem gemu ovog dela igre spasio čak tri brejk-lopte. Na kraju je set završen 6-3.

U trećem setu Novak je iskoristio psihološku prednost i sa dva brejka stigao do prednosti od 5-2 i servirao za svoju 6. titulu na ovom mastersu. Prvi brejk se desio kod rezultata 2-1 za srpskog tenisera, a drugi za prednost od 5-2. Ipak, Rus je pokazao veliku hrabrost i borio se do kraja, brejknuvši najboljeg na svetu za 5-3. Međutim, Novak je ostao pribran i već u narendom gemu završio meč, ne dozvolivši protivniku ni gem loptu u završnom gemu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE