Rutinska šetnja Crvene zvezde kroz Zadar

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Zadar 73:83 i tako napravili dobru uvertiru pred “Večiti derbi” koji je na programu naredne sedmice.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu i vrlo brzo je imala vođstvo 6:16 na krilima Ognjena Kuzmića, koji je bio nerešiva enigma za centr Zadra.

Ipak, izmene čitave petorke dovele su i do pada u igri crveno-belih i do kraja prve četvrtine domaći su izjednačili i završilo se 18:18.

Zadar je ušao u napadački ritam preko šuta Domagoja Vukovića, kao i Džastina Kartera i imali su vođstvo na startu drugog perioda.

Luka Mitrović je iniciriao veliku seriju od 11:0 Crvene zvezde koja je ponovo preuzela vođstvo i uvela meč u svoj ritam. Do kraja prvih 20 minuta rezultat je bio 37:43.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala favorizovanim gostima. Ponovo je Ognjen Kuzmić bio nerešiva enigma za igrače zadra, a onda su se priključili i spoljni igrači koji su vezali 4 trojke za 68:52 na kraju treće četvrtine.

U četvrtom periodu izabranici Dejana radonjića su rutinski održavali visoku prednost. Za razliku od drugih mečeva, u ovom je služio šut. Na kraju su postigli 10 trojki uz 25 pokušaja. Sve u svemu rutinska pobeda na kraju – 73:83.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Volters i Kuzmić sa 14 poena, s tim što je Volters dodao i 10 asistencija. Kalinić je ubacio 13, Mitrović 11, Holins 10.

Kod Zadra Vuković i Karter su ubacili po 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE