EK: Pobeda Levaloe u Partizanovoj grupi

Košarkaši fransckog Levaloe savladali su na svom parketu italijanski Trento, u okviru 4. kola grupne faze Evrokupa, u grupi u kojoj nastupa i Partizan, rezultatom 93-80.

Ključnu prednost domaći su stekli u 3. četvrtini i praktično je održali do kraja utakmice. Od velikog značaja bio je veći broj izvedenih i pogođenih slobodnih bacanja.

Francuski tim dobio je prvi period sa 26-20, ali nije napravio veću razliku na tom talasu.U drugoj deonici je došlo do potpunog poravnanja, a tako je ostalo i do kraja ovog perioda, pa je na poluvremenu višak od samo poena razlike imao italijanski tim (42-41).

Ključni period bio je finiš treće četvrtine, pa su na kraju tog perioda domaći košarkaši imali prednost od 9 poena (64-55). Odmah na startu poslednjeg kvartala ostvarena je i prva dvocifrena prednost, koju je Levaloa održao do kraja utakmice, uz krajnji rezultat koji je, ujedno, i najveća razlika na ovoj utakmici.

Najefikasniji igrač utakmice dolazi iz redova poraženog tima, za koji je Rejnolds postigao 18 poena, dok je njegov saigrač Vilijams sakupio 16. U pobedničkom sastavu, Kamings je na svom kontu imao 17 upisanih poena, uz čak 8 asistencija.

Nakon uvodne utakmice ovog kola grupe A, Levaloa je na 7. mestu, dok je Trento na poslednjoj, 10. poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE