FIBA LŠ: Veliki preokret PAOK-a

Košarkaši solunskog PAOK-a pobedili su Nimburk u okviru 4. kola košarkaške Lige šampiona, kao gosti, sa 75-71.

Utakmicu je obeležio veliki preokret do kog je došao grčki tim, kao i loš šut, pre svega za tri poena, gde su domaći imali 24% uspešnosti, a pobednik tek procenat više.

Prva četvrtina protekla je u ujednačenoj igri i tako je i završena, 21-21. Drugi period se odigrao u istom ritmu, s tim da je Nimburk otišao na veliki odmor sa tri poena prednosti (40-37).

Na krilima toga, pojačali su ritam i u trećoj deonici ostvarili dvocifrenu prednost, koju su održali sve do početnog dela poslednjeg kvartala. Tada je usledio veliki preokret. Crno-beli iz Soluna su potpuno neutralisali prednost rivala, a zatim i prelomili utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Grifin sa22 poena, na šta je dodao i 7 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Džons sa 18 poena i 6 skokova. U redovima domaćih Harding je postigao 17 poena, uz 7 skokova, dok je Rivers sakupio 15 poena i 5 skokova.

Ova dva tima sada imaju po 6 bodova i nalaze se na 2. i 3. poziciji u svojoj, inače neizvesnoj grupi, gde je Galatasaraj sada prvi, a na poslednjem, 4. mestu, Igokea.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE