Galatasaraj slomio Igokeu u završnici

Košarkaši Igokee poraženi su od Galatasaraja u 4. kolu grupne faze košarkaške Lige šampiona, u Sinan Erdem domu, sa 82-74.

Utakmica je bila potpuno neizvesna i praktično se do samog kraja nije znalo na koju će stranu prevagnuti. Igokea je imala nešto bolji procenat šuta iz igre, ali je ovu utakmicu obeležio pre svega čak 41 pokušaj za tri poena domaćih. Iako su mnogi od tih pokušaja bili promašaji, ubačenih 15 trojki nasuprot 7 Igokeinih (iz 23 pokušaja) bili su možda i ključ pobede.

Tokom celog meča nije viđena dvostruka prednost nekog od timova. Najveć je bila prednost tima iz Laktaša pri kraju prvr deonice, kada su imali 7 poena viška (19-12).

Od tada, timovi su se smenjivali u jako maloj prednosti, sve do 4 minuta pred kraj utakmice, kad je domaćin stvorio nešto značajniju razliku, koju je održao do kraja.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Bost sa 21 poenom, 7 asistencija i 5 skokova. Njega je u turskom timu dobro pratio Blekšir, sa 15 poena i 5 skokova. U gostujućem timu istakao se Starks sa 17 poena i 4 asistencije, a zanimljiv učinak imao je i mladi Dalibor Ilić, koji je imao 12 skokova, a falila su mu 2 poena do dabl-dabl učinka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE