Partizan sutra protiv Andore: Hoće li se nastaviti pobednički niz?

Košarkaši Partizana krenuli su na megdan Andori, gde će se u sredu od 20 časova sastati u okviru 4. kola Evrokupa. U sastavu Partizana nalazi se i Alen Smailagić koji je propustio poslednju utakmicu.

U prva tri kola, Partizan je bio bolji od Hamburga, Turk Telekoma i Huventuda, dok je Andora izgubila od Lokomotive a savladala Trento i Hamburg. 

Pred polazak, trener Partizana Željko Obradović je izjavio: 

-Promenićemo nekoliko prevoznih sredstava i stići u Andoru oko pet popodne. Veoma lepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni deo ovoga čime se bavimo. Ekipa Andore voli da igra u tranziciji, pokušavaju preko svojih plejmejkera da reše što pre, pogotovo ako imaju višak igrača u kontra napadu. To je prva stvar koju treba da uradimo – da zaustavimo njihovu tranziciju. A posle toga u igri pet na pet da probamo da sprečimo te blokade koje imaju za šutere. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji ide izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu, poručio je Obradović . 

Svoja očekivanja izneo je Aleksa Avramović. 

Znamo da je to tipična španska ekipa koja igra sa mnogo trčanja, dobru košarku igraju… U poslednje vreme su popravili igru, kako u Evrokupu tako i u prvenstvu Španije. Tamo su dobili Huventud, protiv koga smo i mi igrali. Znamo od koga preti najveća opasnost. Nadam se da ćemo ponoviti igru i energiju sa prethodnih mečeva, na kojima nemamo ove sezone poraz. Nadam se da će tako ostati i posle ove utakmice. Po mom mišljenju, lider ekipe Andore Hanan. Dugo je u timu, iskusan je, ima 35 ili 36 godina. Mada godine su za njega samo broj. U dobroj je fizičkoj snazi i kondiciji već dugi niz godina. On je plejmejker koji organizuje igru, ali i iskoči kada tim stane – poenima ili asistencijama. Njihov je najbitniji igrač. Imaju i Jelineka, koji je sjajan šuter dugi niz godina. Tu je Noa, koji je prošle sezone igrao u Asvelu a došao je kao zamena za Bandžu Sija na poziciji četiri. Sličan su kalibar igrača. Fizički su veoma jaki, mogu dobro da trče. Tu je i Mekintajer, koji je prošle sezone igrao u Partizanu. U poslednje vreme igra dobro, fizički je jak plejmejker. Mi znamo koji su naši kvaliteti. Osvrćemo se samo na nas, gledamo da mi budemo što bolji jer mi imamo naš put, istakao je Avramović. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI VAM SE DOPADA? Ovo je dres Srbije za Evropsko prvenstvo

Proizvođač sportske opreme "Puma" je na svojim društvenim mrežama objavio izgled novog dresa fudbalske reprezentacije Srbije. Dres je crvene boje...

POVEZANE OBJAVE