Prvi poraz Partizana, Andora bolja u trileru

Košarkaši Partizana su poraženi u Andori od istoimenog kluba 61:60 i na taj način doživeli su prvi poraz ove sezone. Bio je to meč sa puno ritma i preokreta, u kojem je domaćin bio koncentrisaniji u završnici.

U prvoj četvrtini Andora je bila bolji tim. Odlično su igrali odbranu i pokrivali su sve pokušaje Partizana da stvara viškove. Iz dobre odbrane su dolazili do kontra napada iz kojih su postizali lake poene.

Partizan nije uspevao u tim trenucima da se snađe na igru Andore, i na kraju su uspeli da ipak održe rezultat aktivnim – 16:12.

Drugi period je u potpunosti pripao crno-belima. Sada su oni bili ekipa koja je odbranom diktrirala ritam, i iz ukradenih lopti su postigli veliki broj poena iz kontre. Šut nije služio izabranike Željka Obradovića i to je na kraju “spasilo” domaćina da na poluvreme odu sa pristojnih 8 poena minusa – 24:32.

Treći period bio je sušta suprotnost drugoj četvrtini. Andora je bila sjajna. U odbrani je zatvorila sve puteve ka košu crno-belima i surovo su u kontrama kažnjavali lakim poenima. Pred kraj perioda imali su 10 poena viška i imali su i napada, ali je Aleksa Avramović sjajnom odbranom uspeo da smanji na 48:40, i tako uvede crno-bele sa određenim psihološkim olakšanjem u poslednjih 10 minuta.

Kako je nastavilo da se igra toplo hladno, tako je u četvrtom periodu viđen bolji Partizan. Kevin Panter se probudio i posle 0/8 šuta iz igre, vezao je 7 poena i Partizan je preveo na 4 minuta pre kraja meča – 55:56. Od tog trenutka ušlo se u smene u vođstvu i pravu rovovsku borbu. U finišu Uroš Trifunović je promašio dva otvorena šuta, dok je Andora bila precizna i ušla je u poslednjih 12 sekundi sa tri poena viška.

Posle tajm auta, Andora se odlučila da pravi faul i na liniju penala su poslali Kevina Pantera, koji je rutinski ubacio dva penala.

Andora je uzvratila tajm autom, posle kojeg je Jelinek otišao na liniju penala 3,4 sekunde pre kraja. Češki šuter je oba puta bio neprecizan, ali Avramović posle skoka nije imao dovoljno vremena i promašio je šut za pobedu sa pola terena.

U Partizanu najbolji je Panter sa 13 poena (šut iz igre 3/13), dok je Ledej dao 12.

U Andori Arteaga 15, bivši igrač crno-belih Kod Miler Mekintajer 11, oriol 10.

Partizan i Andora sada imaju skor 3-1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE