PEŠIĆ O REPREZENTACIJI: Sada dolaze novi momci, i pred njima su novi izazovi

Košarkaši Srbije, za nešto više od dve nedelje, protiv Letonije, otvaraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Za selektora je imenovan Svetislav Pešić, koji će pokušati da, posle neuspeha u kvalifikacijama za OI u Tokiju, odvede Srbiju na planetarni šampionat.

On je u razgovoru za “Elevate”, rekao da se nije nadao povratku na selektorsko mesto:

Mislim sam da sam što se tiče Srbije zvanično završio kada je u pitanju trenerski posao. Bio sam blizu toga da kažem dosta je bilo. Jesam ja u godinama, ali i dalje sam aktuelan, ne zato što drugi to žele od mene, već zato što ja želim da budem još bolji trener. I zato razmišljam o tome kako bi sve moglo da izgleda kroz koju godinu. – rekao je on.

On je poredio generaciju koju je popeo na evropski i svetski tron 2001/2002, sa sadašnjom ekipom:

Život se menja, menjaju se prioriteti, mi se menjamo… A kada je tako, moramo da se prilagođavamo proenema, Sada dolaze neko novi momci i pred njima novi izazovi. Generacija iz Indijanapolisa sa Bodirogom, Peđom Stojakovićem, Divcem, Gurovićem, Jarićem… Oni su po svemu bili naslednici jugoslovenske košarkaške škole. Posle toga iz različitih razloga sve se to na neki način izmenilo. – zaključio je selektor Srbije.

Orlovi će 25. Novembra, dočekati Letoniju, od 20 časova, u hali “Aleksandar Nikolić.

Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE