Grupa H: Hrvati lako na Malti, Slovenija i Slovačka podelile bodove (VIDEO)

U okviru grupe H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pobedu je ostvarila reprezentacija Hrvatske, dok su Slovenija i Slovačka remizirale.

Hrvati su apsolutno dominirali na Malti i lako slavili ubedljivu pobedu, rezultatom 7-1. Praktično su hrvatski fudbaleri postigli sve golove na utakmici, jer je Marselo Brozović dao autogol u 31. minutu.

Hrvati su već na poluvremenu vodili sa 4 prema 0. Redom su golove postizali Perišić u 6, Ćaleta-Car u 22, Pašalić u 39. i Modrić u prvom minutu nadoknade.

U drugom delu su se golovima nadovezali i Kramarić u 53. i Majer sa dva pogotka, u 47. i 64. minutu.

Hrvatska posle 9 rundi zauzima drugo mesto sa 20 bodova, dva manje za prvoplasiranom Rusijom, i za tri dana će praktično u direktnom duelu odlučiti ko će ostvariti siguran plasman na Mondijal.

Reprezentacije Slovačke i Slovenije remizirale su, 2-2, na stadionu u Trnavi, tako ostavši na istiom broju bodova.

Slovenci su golom Zajca u 18. minutu vodili na poluvremenu. Duda je u 58. minutu izjednačio golom iz jedanaesterca, međutim Mevlja je, posle asistencije Iličića, samo četiri minuta kasnije ponovo doveo svoj tim u vođstvo.

Ipak, Slovaci su bili rešeni da ne izgube, a inicijativa se isplatila u 74. minutu, kada je Strelec postavio konačan rezultat utakmice.

Ove dve reprezentacije imaju na 3. i 4. poziciji na tabeli po 11 bodova, uz skoro identičnu gol-razliku, međutim Rusija i Hrvatska su nedodirljive.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli rešio ko će zameniti Osimena

Napoli će sledeće sezone napraviti reorganizaciju u timu. Posle osvajanja titule šampiona Italije, usledila je vrlo slaba sezona u kojoj...

POVEZANE OBJAVE