Kalinić i Ivanović briljantni, Zvezda se kockala, ali srušila najbolji napad Evrolige!

Crvena zvezda – Asvel 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22)

Košarkaši Crvene zvede, otvarili su i četvrtu pobedu u novoj sezoni Evrolige. Oni su, u neizvesnoj završnici, u hali “Aleksandar Nikolić”, bili bolji od Asvela, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja. Iako su crveno beli, imali i maksimalnih 17 poena prednosti, ušlo se u neizvesnu završnicu.

Domaćini su, košem Nikole Kalinića, otvorili meč, protiv najprijatnijeg iznenađenja Evrolige, ove sezone. Zatim su crveno beli, održavali minimalnu prednost od tri poena razlike. Naš tim, ubrzo je stekao i maksimalnih devet poena prednosti. Sa toliko se i otišlo na odmor, a domaći tim predvodi Nikola Kalinić sa 6 poena, njegov imenjak Ivanović, ima 4 koša. Kristofer Džejms Džons Junior je najefikasniji kod Asvela sa 7 poena.

I u drugom periodu, Zvezda nastavlja da održava dvocifrenu prednost. Ipak, Francuzi su uspeli da se primaknu na šest poena minusa. Serijom 6:0, dodatno su istopili prednost Beograđana, na samo jedan koš, opravdavajući epitet najboljeg napada Evrolige. Zvezda i dalje ne prepušta vođstvo, i održava ga, ali pola koša.

Na poluvremenu, srpski tim vodi 33:32. Najefikasniji kod crveno belih je Nikola Kalinić sa 10 poena, a prati ga Nikola Ivanović sa 6. Ekipu Asvela predvodi Džons Junior sa 12 poena, a 7 je dodao Vilijam Hauard.

Treći period, takođe protiče u neizvesnoj borbi, a Nikola Kalinić održava prednost crveno belih. Trojkama Ognjena Dobrića i Nikole Kalinića, vratili su Beograđai, prednost od 9 poena razlike. Ipak, serijom 4:0, tim iz Vileurbana, smanjio je samo na pet poena zaostatka. Nakon lošije druge četvrtine, Zvezda je ovu dobila sa 4 poena viška, gde i dalje prednjače Nikola Kalinić kod domaćina, a Džons kod gostujuće ekipe.

Zvezda, serijom 7:0. otvara poslednji period, i stiče 12 poena viška, koševima Holinsa , Simonovića i Ivanovića. Sa njegove dve trojke, crveno beli su stigli do maksimalnih +15. Holins i Mitrović, pojačavaju vođstvo na 17 poena prednosti, na ulasku u poslednja tri minuta. Francuska ekipa, napravila je seriju od 9:0, prišavši na 9 poena zaostatka, na ulasku u dva zadnja minuta meča. Dramatičan završetak, sprečio je Nejt Volters, koji je pogotkom uz faul, odbio nalet Francuza na 30 sekundi do kraja.

Ipak, na 10 sekundi pre kraja meča, Eli Okobo, pogodio je tešku trojku, i primakao Asvel na samo tri poena minusa. Zvezda je uspela da odbije taj nalet, i zasluženo slavi.

Najefikasniji u crveno belom taboru, bio je Nikola Kalinić sa 22 poena, pratio ga je Nikola Ivanović sa 14 koševa i pet asistencija.

Asvel je predvodio Džons Junior, dok je Mustafa Fal imao dabl dabl od 10 poena i 11 skokova.

U narednoj rundi, posle večitog derbija, Zvezda gostuje Baskonji, dok Asvel dočekuje Real Madrid.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE