Nikola Janković se vratio u ABA ligu!

Krilni centar Partizana u poslednje dve sezone Nikola Janković ponovo se vratio u ABA ligu.

On je sezonu započeo u ekipi Podgorice, članu ABA 2 lige, gde je pružao dobre partije beležeći 16,5 poena po meču uz 9,5 skokova.

On će do kraja sezone nastupati za ekipu Mege, za koju je već nastupao 2015. godine kada je ostvaren najveći uspeh kluba – osvajanje Kupa Radivoja Koraća.

Srećan sam zbog svog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru, izjavio je Janković.

Posle sezone u Megi odlaui u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda podseća navijače: Besplatan ulaz za Megu

Košarkaši Crvene Zvezde igraju sa Megom 3. maja, u petak u hali "Aleksandar Nikolić", u okviru prvog meča polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE