EL: Lojd slomio Olimpijakos

Košarkaši Zenita pobedili su u Sankt Peterburgu, u 9. kolu Evrolige, Olimpijakos sa 84-78.

Koliko je utakmica bila ujednačena njaviše govori podatak da nije bilo dvocifrene prednosti ni na jednoj strani tokom cele utakmice.

U većem delu prve četvrtine domaći su vodili, ne dozvolivši ni jednom prednost svom protivniku. Ovaj period igre su i dobili rezultatom 25-22.

Tokom čitavog drugog kvartala održavali su prednost, ne uspevajući da razliku znatno uvećaju, pa je na poluvremenu bilo 49-43.

Ritam se gotovo do kraja nije promenio. Gosti su tek na početku poslednje deonice stekli jedinu svoju prednost na ovoj utakmici, i to minimalnu, od samo +1 (58-59). Nakon toga Zenit je ponovo preneo težište utakmice na svoju stranu, a veliku ulogu u tim momentima odigrao je i bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd, koji je bio efikasan u napadu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač iz poraženog tima Volkap sa 17 postignutih poena, uz 3 skoka i 2 asistencije. Na drugoj strani, Frenkamp je imao 16, a još jedan bivši šuter Crvene zvezde Bili Beron 14 poena. Pomenuti Lojd na kraju je sakupio 12 poena, uz 5 skokova i asistencijom.

Posle nekompletnog 9. kola, Zenit se nalazi na 7. mestu sa 6 pobeda i 3 poraza, dok je tim iz Pireja četvrti, sa istim odnosom pobeda i poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA CRNOM NIZU: Majdevac opet koban po crno-bele, Partizan iščupao bod u Kruševcu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Napretkom 3:3 u 4. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli su uspeli da nadoknade dva...

POVEZANE OBJAVE