EL: Monako ubedljiv protiv Bajerna, Srbi u glavnim ulogama

Košarkaši Monaka ostvarili su ubedljivu pobedu na domaćem parketu nad Bajernom, u 9. kolu Evrolige, 94-71.

Monako je vodio od samog početka, a kako je utakmica tekla, samo je uvećavao prednost. Na ovoj utakmici najviše su se istakli srpski reprezentativci Vladimir Lučić i Danilo Anđušić, posebno u prvom poluvremenu.

Prvu četvrtinu tim iz Kneževine dobio je sa 7 poena viška (27-20), a već početkom drugog perioda došli i do dvocifrene prednosti (31-21). Najveća razlika u prvom poluvremenu bila je od 14 poena.

Dok je treći kvartal protekao u potpunom egalu – a četvrtina je i završena nerešeno 17-17 – u poslednjoj deonici domaći su dodatno dali gas, dobili je dvocifrenom razlikom (22-11), i znatno uvećali prednost, koja je bila najviša pri kraju utakmice, kada je bilo +25 za tim Zvezdana Mitrovića (94-69).

Najefikasniji igrač utakmice ponovo je bio Majk Džejms sa 18 poena, ali kada se utakmica lomila najbolji u pobedničkom timu bio je naš Danilo Anđušić, koji je na kraju sakupio 16 poena, kao i Bekon. Na drugoj strani, najbolji je bio još jedan Srbin. Vladimir Lučić upisao je 15 poena, uz 4 skoka.

Monako se sada nalazi na osmoj poziciji tabele Evrolige, sa 5 pobeda i 4 poraza, dok tim iz Minhena zauzima14. mesto, sa 3 pobede i 6 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE