AVRAMOVIĆ PRED DERBI: Najjači Zvezdin tim u poslednjih par godina

Crvena zvezda i Pertizan odmeriće snage po prvi put ove sezone, u okviru 8. kola regionalne ABA lige, u nedelju od 19 sati.

Svoja očekivanja pred ovu utakmicu , u intervjuu za Mozzart sport, izneo je bek crno-belih Aleksa Avramović.

On je naglasio značaj odbrane, koja je jedna od osnovnih karakteristika Zvezdinog tima.

Meni je prvi derbi. Od ovoga što su mi saigrači pričali, pre svega mislim na Radeta kapitena, posebna je utakmica, puna naboja, intenziteta i svega ostalog. Očekujem derbi pun entuzijazma. Želim da pomognem ekipi da radimo najbolje stvari i da pobedimo. Ispratio sam Zvezdu. Veoma su agresivni u odbrani. Primaju čak i najmanje poena u Evroligi, igraju tvrdu košarku. To su momci koji se znaju dugo, dugo godina. Rade sa istim trenerom, u istom sistemu. I zato im tako ide dobro u odbrani. A napad je relativna kategorija. Danas te hoće, sutra neće, izjavio je Avramović.

Govorio je i o značaju ove utakmice u trci za vrh tabele.

ABA liga mi je deluje dobro i kvalitetno. Odskačemo mi večiti, Budućnost i Cedevita Olimpija. Generalno, imamo sedam pobeda, Zvezda je imala kiks u Laktašima. Pobedom na njihovom terenu napravili bismo ozbiljan iskorak ka toj prvoj poziciji i eventualnoj borbi u plej-ofu sa domaćeg terena, rekao je bek crno-belih, pa dodao da smatra da Zvezda nije imala jači tim poslednjih godina:

Ekipe su se pojačale. Ovo je Zvezdin najjači tim u poslednjih par godina. Svakako to važi i za Partizan po kvalitetu gledano. Isto važi i za Cedevita Olimpiju. ABA liga raste, zaključio je Avramović.

On je Nikolu Kalinića istakao kao posebno važnog aduta Zvezde.

Zvezda je tim koji se prevashodno oslanja na dobru odbranu. Nikola Kalinić se izdvaja, igra jako dobru košarku, nosi Zvezdu. Lider je ekipe, donosi svoju energiju i u napadu i u odbrani. Stvarno je dobar igrač, pun iskustva, osvajao je i Evroligu i ABA ligu. Volters je iskusan košarkaš, promenio je dosta ekipa, poznaje sistem. Ali, i mi imamo pregršt dobrih igrača. Moramo da budemo fokusirani, ne sme ništa da nas izbaci iz takta, jasan je bio Avramović.

Za košarkaške zaljubljenike je posebno zanimljiv deo u kom je govorio o saradnji sa trenerom željkom Obradovićem, gde je istakao svoju ulogu.

Saradnja sa Obradovićem? Zadovoljan sam, kako da ne. Imam ulogu plejmejkera ove godine i stvarno se trudim da sprovedem na terenu šta se traži od mene. Ide u dobrom smeru. Napredujemo kao tim. Plejmejker mora da ima komunikaciju sa trenerom, od njega počinje ideja. Tako da smo i Dalas i Jam i ja sa Obradovićem u komunikaciji, kako bismo znali kako se postavlja napad i sve će ići na viši i viši nivo, rekao je Avramović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE