Finska izbacila BiH iz borbe za Mundijal (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici od Finska sa 3-1, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naredne godine, čime je definitivno ostala bez šanse za plasman u Katar.

Ono što je posebno razočaravajuće je podatak da su fudbaleri domaćih imali mnogo veći posed lopte (69%) i broj šuteva ka golu(27, u odnosu na 8 Finaca), ali da je krajnji bilans bio na strani skandinavske zemlje.

Finci su poveli golom Forsa u 29. minutu, koji se dobro snašao nakon gužve u šesnaestercu. Na početku drugog poluvremena Lod je materijalizovao akciju koju je inicirao Vaisanen, i tako udvostručio prednost.

Nadu fudbalerima BiH vratio je Luka Menalo u 69. minutu, nakon slobodnog udarca Amera Gojaka. Konačan rezultat postavio je Danijel O Šonesi u 73. minutu utakmice.

Finska je na ovaj način direktno izbacila iz trke za plasman na Mundijal reprezentaciju BiH. Bosna je sada na 4. mestu grupe D sa 7 bodova, dok su Finci drugi sa 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE