Raca pred Hrvatsku: Starije nam pomažu mnogo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u košarci sutra od 18 sati, gostovanjem Hrvatskoj, otpočinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Došlo je do smene generacija, a jedna od najvećih mladih uzdanica našeg tima je i Ivana Raca, za koju je šira javnost čula kada je, kao 28. pik, ove godine draftovana u žensku NBA ligu, od strane Los Anđeles Sparksa. Ona je i jedna od igračica koju je Marina Maljković sa svojim saradnicima praktično pronašla, jer je mogla da nastupa i za Grčku.

Super je, drugačiji je sastav nego prethodnih godina. Sad je mnogo devojaka iz moje generacije, upoznajemo se… Baš smo mlada ekipa. Starije nam pomažu mnogo, divne su stvarno, izjavila je Raca, pa posebno pomenula devojke koje su godinama bile stub reprezentacije:

Čudno je bez Sonje i Jelene, one su ipak godinama osvajale i bile vođe reprezentacije. Imala sam priliku da prethodne tri godine sa njima budem na pripremama i mnogo mi je drago zbog toga. Nedostaju nam sada… Ali, videle smo ih, dolazile su da nas posete, rekla je Raca.

Govorila je i o očekivanjima pred početak kvalifikacija.

Nisu toliko poznat tim, ali smo gledale njihovu prvu utakmicu. Trener Marina nam je pomogla, sve nam je rekla što se skautinga tiče, sve je spremila šta treba da uradimo. Ako budemo uradile ono što nam je rekla, mi ćemo pobediti. One su brze, imaju dobar prodor… Mislim da će biti zanimljiva utakmica, ali da smo u prednosti, zaključila je srpska reprezentativka.

Objasnila je i kakvo je njeno iskustvo sa NBA Draftom, na kom je odabrana.

Mnogo sam ponosna na sve to. Žao mi je što nisam mogla da idem na Letnju ligu. Nadam se da ću moći sledeće godine… Videćemo kako će ići sa reprezentacijom, da li ću moći da uklopim tada ili ne. Moja želja je bila uvek da izađem na draft, tako da sam srećna što sam izabrana. Osećaj ne može da se opiše. Bila sam ovde na pripremama… Gledala sam onlajn. Nisam imala veliku draft noć. Bila sam u mojoj sobi, i u tri ujutru gledala sama. Bila je korona i sve to. Šteta. Ali sve se zaboravi kada se dođe do uspeha. Porodica je ponosna, baš mi je bilo drago što sam ih usrećila, istakla je Ivana Raca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đurišić odličan u drugoj utakmici pred Draft!

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić bio je odličan na drugoj utakmici koju je odigrao u sklopu priprema za predstojeći...

POVEZANE OBJAVE