RADONJIĆ PRED DERBI: Uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana

U nedelju od 19 sati će, u okviru 8. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrati prvi ovosezonski večiti derbi, a svoja očekivanja pred ovu utakmicu izneli su trener Zvezde Dejan Radonjić i iskusni prvotimac crveno-belih Marko Simonović.

Radonjić je istakao poseban značaj derbija.

Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana. Utakmice protiv Partizana imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv PartizanaPartizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli, izjavio je Radonjić, pa dodao:

Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kome igramo naše mečeve i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa ASVELom koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama tako da smo pokušaili da iskoristimo ovo vreme na najbolji mogući način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju, rekao je trener crveno-belih.

Marko Simonović izjavio je da, kada se igra derbi, nije važno šta se ranije dešavalo, jer ti dueli nose posebnu inspiraciju.

Oni su ove sezone oformili iskusan stručni štab i sastav, mešavinu mladih talentovanih igrača, i iskusnih, čak i onih koji su prošle sezone igrali F4 Evrolige i NBA ligu. Imaju dobar start u ABA ligi i skoro odličan u Evrokupu, što dovoljno govori kakve su njihove ambicije u ovoj sezoni. Mi smo sa druge strane ponovo u seriji utakmica, odigrali smo tešku utakmicu sa ASVEL-om. Imali smo dva dana da se pripremimo, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u nedelju pred našim navijačima, istakao je dugogodišnji košarkaš Zvezde i reprezentacije Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE