Rukavina o Portugalcima: S njima je uvek bila neka drama

Srbija i Portugal će sutra u direktnom duelu odlučiti o tome ko će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Kataru.

Poslednjih godina Portugal i Srbija su bili česti rivali u kvalifikacijama za najveća takmičenja, a akter tih utakmica, pa i poslednjeg gostovanja u Lisabonu, bio je, sada već bivši fudbaler, Antonio Rukavina.

U toj utakmici bilo je nerešeno, 1-1, rezultat kakav našoj reprezentaciji nikako ne bi odgovarao u predstojećoj utakmici.

Rukavina je u intervjuu za Mozzart sport rekao da mečevi dve reprezentacije uvek donesu nešto po čemu se pamte.

Stalno se nešto dešava. Bila je ona frka sa Skolarijem i Dragutinovićem, pa meč sa Matićevim makazicama, onda naše poslednje gostovanje gde sudija svira pa poništava penal, na kraju i ovih 2:2 na Marakani, Ronaldovo bacanje trake… Ne znam da li je zbog tog sličnog uzavrelog mentaliteta, ali uvek je neka “drama”. Potpuno sam siguran da će i sada biti sjajna utakmicapogotovo što Srbija odavno nije izgledala bolje, izjavio je Rukavina.

On je sumirao i svoj učinak protiv Portugalaca.

Dva puta sam igrao i nisam izgubio. Tako se prosto namestilo. Poslednji meč mi je bio u Lisabonu, igrali smo 1:1, bila je odlična utakmica, dobro smo se nosili s njima. Poveli smo, na kraju uzeli bod što nije bila mala stvar, pogotovo u tom momentu, na startu kvalifikacija, rekao je Rukavina.

Istakao je i da je zadovoljan prethodnom utakmicom protiv Portugalaca u ovim kvalifikacijama.

Utakmica u Beogradu je bila sjajna. Gubili smo 2:0 kod kuće od velikog favorita, a obično takvi mečevi odu u četiri-pet razlike na kraju. Najvažniji deo tog duela je što su momci shvatili da su „porasli“ pod Piksijevim vođstvom, da mogu sa svakim da igraju. Nisu u podređenom položaju u odnosu na bilo koga i to je novi kvalitet, sjajan kvalitet, koji će, siguran sam, tek doneti veliki rezultat, rekao je Rukavina, pa pohvalio pristup selektora Stojkovića:

Novi selektor im je dao krila, uveo devizu da je napad najbolja odbrana i po rezultatu u kvalifikacijama se najbolje vidi kakav je učinak donela. Iako su nam uvek govorili da treba da dobijemo sve „male“ utakmice, pa ćemo na velikim da se borimo za prolaz, mi smo se redovno saplitali protiv Azerbejdžana i sličnih ekipa. Sada se napokon to nije desilo, zato i imamo šansu da se direktno sa Portugalcima obračunamo za prolaz. Igrali smo egal s njima u Beogradu, neka tako bude i u Lisabonu, pa će odlučiti neki detalj, možda i naklonost sreće. Vreme je da malo namigne i na našu stranu, izjavio je Rukavina.

Govorio je i o taktičkim mogućnostima da se sačuva jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo.

Stalno me ljudi pitaju kako je to igrati protiv Ronalda i Mesija, dok sam bio u Španiji. Ali, malo smo imali duela jedan na jedan, to se u današnjem fudbalu retko dešava. Taktički je sve toliko napredovalo da treneri gledaju da se takvim asovima dozvoli što manje kontakta s loptom ili ako je prime, što manje prostora da idu s njom. Cela ekipa učestvuje u toj defanzivi. Nije ni Portugalija samo Ronaldo, vi probate da zatvorite njega, a iskoči neko drugi iz drugog plana, zaključio je Rukavina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE