SANTOŠ: U goste nam dolazi ekipa odlučna da pobedi

Fudbalska reprezentacija Srbije će na gostovanju u Portugalu, u nedelju od 20.45 sati, tražiti pobedu kako bi se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Portugala Fernando Santoš bio je dosta samouveren pri najavi ove utakmice.

Uveren sam da će se Portugal u nedelju kvalifikovati za Mundijal, baš kao što je i Brazil uradio pre neko veče. Sve ostalo mi je nevažno, jasan je bio Santoš.

On nije pravio razliku između utakmice sa našom reprezentacijom, u odnosu na ostale, ali je i svestan da srpski reprezentativci imaju jasan cilj.

Od srpske reprezentacije očekujem isto što i od ostalih. Na umu nam je činjenica da nam u goste dolazi ekipa odlučna da pobedi, snažnog napadačkog potencijala, uvek spremna da napadne gol. Srbi igraju sa trojicom u poslednjoj liniji, dva ful beka, dva centrana vezna i tri napadača. Znamo kako će se ponašati sa i bez lopte. Prostudirali smo kako bismo mi morali da se ponašamo u svim fazama igre. U našim mislima ne postoji opcija da igramo na nerešeno. Niti smo se za trenutak bavili tim ishodom, rekao je Santoš.

Naglasio je da njegovi izabranici ne smeju da dozvole našim fudbalerima da igraju kako žele, ali i da ne očekuje totalnu ofanzivu.

Ne bih rekao da će biti partija karata, ali isto tako ne verujem da će Srbija igrati ludo. Da, Srbija uvek gleda kako da pobedi, međutim, ubeđen sam da neće istrčati na teren, a da ne prethodno nije napravila ravnotežu u ekipi, jer bi u suprotnom preuzela ogroman rizik. U tom slučaju bila bi bliža porazu, zaključio je Santoš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE