STOJKOVIĆ: Respektujemo sebe, došlo je vreme da vidimo ko je bolji

Reprezentacija Srbije u fudbalu sutra igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine. Ide na noge Portugalcima.

Selektor Srbije Dragan Piksi Stojković pun je samopouzdanja pre ovu utakmicu.

Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugaliji, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnog rezultata, rekao je Stojković.

Istakao je da je Portugal u prednosti, ali da je Srbija došla da bi pobedila.

Portugalija je u velikoj prednosti iz dva razloga: biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal. Portugalija neće igrati na nerešen rezultat. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji, naglasio je selektor Srbije.

Selektor naše reprezentacije se pohvalno izrazio o protivniku i istakao da zato i ne želi da stvara dodatni pritisak.

Ne pravim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugalija je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi, izjavio je Stojković.

Za kraj je imao ohrabrujuću poruku za navijače.

Možete da očekujete sve. E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnomm Portugalijom, jasan je bio selektor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE