BRAVOOO ORLOVI: SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU (VIDEO)

Meč je počeo jako loše po reprezentaciju SRbije.. Naime, Renato Sančes je već u drugom minutu dao gol. Katastrofalna greška Nemanje Gudelja pred svojim golom, Bernardo Silva mu je prišao s leđa i oduzeo loptu, dodao Renatu koji je rutinski savladao Rajkovića. Zbog burne reakcije posle rimljenog gola selektor Srbije Dragan Stojković dobio je javnu opomenu.

Nakon primljenog gola, srpski fudbaleri zaigrali su mnogo bolje. Ubrzo je sjajnu priliku imao Vlahović koji je pogodio stativu, a onda zatim uputio udarac preko gola. U 28. minut igre, pokušao je Tadić da centrira sa desne strane, ali je to bilo loše, lopta je isla pravo u ruke Rui Patrisija. Srbija od primljenog gola je definitivno imala veći posed lopte ali nije uspela ozbiljnije da zapreti domaćinu.

Ipak u 33. minutu sjajna akcija Srbije, kapiten Orlova zahvatio je loptu na nekih 16 metara a lopta se izmigoljila iz ruku Rui Patrisija i prešla preko linije i Srbija je stigla do izjednačienja.

Srbija je imala jednu dobra kontru u 40. minutu, Kostić je prošao po levom krilu, dodao pas Tadiću i šutirao, Kanselo ga je izblokirao. Uzbudljivo je bilo na kraju prvog dela, 3 minuta kasnije malo je falilo da Portugal povede, Rajković je pogrešio, ispustio loptu tu oko peterca, ona je stigla do Žote koji je šutirao, ali su naši igrači izblokirali. Posle kornera Danilo je probao glavom, ali lopta je otisla preko gola. Minut kasnije Vlahović je postigao pogodak, ali je gol poništen zbog ofsajda. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Na početku drugog dela odmah izmena u našem timu. Aleksndar Mitrović je zamenio Nemanju Gudelja. Odmah je zapretio Portugal, i to opet preko Renata Sančesa. On je prošao pored Pavlovića,izašao sam pred Rajkovića, ali su ga naši fudbaleri stigli i izblokirali. Portugal je bolje poceo drugo poluvreme, i ponovo je malo falilo da opet sami sebe matiramo. Pogrešio je ovog puta Pavlović lopta došla do nezgodnog Renata Sančesa koji je šutirao sa oko 20 metara, ali lopta je otisla pravo u ruke golmana Rajkovića. Do 70. minuta usledila je tišina, igralo se uglavnom na sredini terena, bez pravih akcija i prilika,što je svakako odgovaralo Portugaliji. U 77. minutu igre, Vlahović je šutirao sa oko 10 metara, ali je lopta od noge Portugalca pogodila Mitrovića koji je bio u ofsajd poziciji. Od tog 77. minuta Srbija je opet postala bolji rival. Kostić je prošao sjajno po levoj strani i centirao u peterac, ali je Nuno Mendeš izbacio opasnu loptu u korner. Minut kasnije nova dobra prilika za Srbiju, Kostić je sjajno centrirao Mitroviću koji je udario loptu glavom, ali je ona otišla tik pored stative. Srbija je definitvnio bila bolji rival od 77. minuta, i stalno je napadala. Konacno se isplatila ofanziva Srbije, Mitrovic u 90. minutu postize gol i vodi SRBIJU NA SVETSKO PRVENSTVO

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Inzagi odlučio gde nastavlja karijeru!

Simone Inzagi će u aktuelnoj sezoni, gotovo sigruno, doneti Skudeto Interu posle tri godine na klupi ekipe iz Milana. Plavo-crni...

POVEZANE OBJAVE