Crvena zvezda na krilima odbrane i Mitrovića do pobede u derbiju

Crvena zvezda je slavila u prvom ovosezonskom derbiju u ABA ligi ubedljivom pobedom 71:56.

Početak utakmice pripao je domaćinu koji je prepoznatljivom odbranom stigao do 7:0 u ranoj fazi. Mogla je ta prednost da bude i ubedljivija da su Davidovac i Volters iskoristili prilike u kontra napadima, ali Partizan je tu uspeo da se konsoliduje i da se vrati u igru na 9:8.

Nastavilo se sa vrlo tvrdom igrom na obe strane. Jako tepko se dolazilo da otvorenih pozicija i za svaki kop se vodila rovovska borba.

Do kraja prvog period Crvena zvezda je napravila seriju 6:0 u finišu i otišla na pauzu sa 15:8.

Drugi period počeo je mini serijom Partizana 4:0, ali su Volters i Mitrović brzo odbili taj napad i doveli domaćina do 25:16.

Usledio je ponovo period dugo bez koša, koji prekidaju koš Ledeja i trojka Smailagića za ponovni prilazak na -4.

Ipak, kao i u prvom periodu, finiš opet pripada Crvenoj zvezdi, koja na krilima Luke Mitrovića pravi na kraju maksimalni 11 poena prednosti – 32:21.

Treći period počeo je u znaku Luke Mitrovića. Centar crveno-belih odigrao je sjajnu partiju u prvoj polovini četvrtine gde je bio tvorac najveće prednosti 40:23.

Ipak, crno-beli dolaze do rtima u napadu i preko Zagorca i Smajlagića prave seriju i ponovo dolaze do 11 poena minusa – 42:31.

Tu dolazi do promene momentuma i Partizan serijom Mura od 7 postignutih poena stiže do 5 poena minusa 45:40 na minut pre kraja trećeg perioda.

U poslednjem minutu Partizan je imao priliku dodatno da smanji prednost, ali je Smajlagić promašio dva slobodna bacanja. Sa druge strane sjajni Mitrović je bio oba puta preciza i sa 47:40 se odlazi na pauzu pred psolednjih 10 minuta.

Čevrti period počeo je novo serijom Crvene zvezde koja je furiozno stigla do 21 poen prednosti 65:44. Zaključali su izabranici Dejana radonjića sve prilaze košu tako da crno-beli veliki broj napada nisu ni imali priliku da šutiraju na koš.

Od tog trenutka ponovo Partizan dolazi do daha u napadu, dok crveno-beli su potpuno stali sa druge strane u napadčkoj proizvodnji.

Dalas Mur je spustio na 65:50 i imali su crno-beli priliku da to i dodatno spuste, ali nisu bili precizni.

Do kraja meča Partizan je uspeo da smanji razliku, ali ne i da ugroze vođstvo – konačnih 71:56.

Kod pobednika na jefikasniji je bio sjajni Luka Mitrović sa 16 poena, a pratio ga je Dobrić sa 15, Kalinić 14.

Kod Partizana Smailagić 15, Mur je dao 14.

Oba tima sad imaju skor 7-1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE