DRAGIĆEVIĆ PORUČUJE: Biće najneizvesniji derbi, prednost dajem Zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana, igraju večeras prvi ovosezonski derbi, u okviru osmog kola ABA lige.

To će biti duel prve i druge ekipe na tabeli.

Partizan je neporažen sa sedam pobeda, a crveno beli imaju samo jedan neuspeh.

Nekadašnji košarkaš Zvezde, Tadija Dragičević, veruje da njegov bivši tim može do trijumfa.

On je, u razgovoru za Mozzart sport, govorio o predstojećem meču.

Po tome kako igraju ove sezone Zvezda i Partizan, verujem da će biti najneizvesniji derbi u poslednjih nekoliko godina. U to sam siguran. Dajem ipak prednost Zvezdi, mislim da je trenutno bolja i verujem u pobedu. Mada, ponavljam biće sigurno neizvesno i zanimljivo. – rekao je on.

Potom je komentarisao povratak Željka Obradovića u Partizan:

Da ne pričam o Željkovim kvalitetima, on je najbolji trener u Evropi definitivno. Doneo je sjajnu energiju Partizanu, igraju sa velikom požrtvovanošću za dres, za klub. Daju se 120 odsto – kako domaći, tako i stranci. Jeste da imaju dobar budžet, ali pogodili su sa pojačanjima. Pogotovo sa Panterom… Bio sam skeptičan za njega. Dok je bio u Zvezdi, mislio sam da je onako toplo-hladno. Može da odigra dobro, ali i da donese loše stvari ako uđe u neke ishitrene šuteve. Naravno, igrao je on sjajno u Olimpiji, imao je odlične utakmice… Ali, ove sezone u Partizanu je neverovatan. Donosi prevagu, pogađa bitne šuteve, za sada deluju crno-beli veoma dobro. Čak i domaći igrači, koji prošle sezone nisu mogli da se snađu, sada u ovakvom sistemu dobro igraju. To je sistem koji je prethodnih godina nedostajao Partizanu.

O svom nekadašnjem timu kaže:

Zvezda igra sjajno. Uz budžet koji nije preveliki, napravili su ekipu sa domaćim igračima, povratnicima koji su već bili tu. Okupio ih je Dejan Radonjić, sa nekima sam igrao i ja ranije, može se reći sa većinom. Svi su oni dobili dobru ulogu, zna se šta ko radi. Jaka odbrana se podrazumeva svih 40 minuta, to donosi rezultat. Odlični su i u ABA ligi i u Evroligi. – zaključuje Dragićević.

Derbi između Crvene zvezde i Partizana, igra se večeras, sa početkom od 19 časova.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE