Hrvatska autogolom otišla na Mundijal! (VIDEO)

Reprezentacija Hrvatske u fudbalu obezbedila je u direktnom duelu sa Rusijom, na Poljudu u Splitu, direktna plasman na Mundijal u Kataru naredne godine. Ostvarila je pobedu koja joj je bila neophodna, od 1-0, i to autogolom Rusa.

Hrvatska je od početka krenula agresivno, što je i bilo očekivano, i imala apsolutnu inicijativu na utakmici, što najbolje oslikava broj upućenih šuteva, kojih je od strane hrvatskih fudbalera bilo čak 20, naspram samo dva gostiju.

U 9. minutu glavom je dobar udarac uputio Andrej Kramarić, ali je golman gostiju Safonov odlično odreagovao. Zatim je golman Rusije još jednom spasao gol u 27. minutu, nakon što je Marselo Brozović uputio šut sa ivice šesnaesterca.

Na samom startu drugog dela igre Pašalićev pokušaj glavom, koji je išao ka sredini gola, takođe je završio bez promene rezultata zahvaljujući fokusu ruskog čuvara mreže.

Pošto Hrvati nisu uspevali da postignu gol, to je umesto njih uradio Fedor Kudrijašov, autogolom u 81. minutu, nakon što je loše zahvatio loptu prilikom pokušaja da otkloni opasnost iz svog peterca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE