PAVLOVIĆ O DERBIJU: Psihološki momenat će doneti prevagu

Prvi ovozesonzski košarkaški večiti derbi, igra se večeras u okviru osmog kola ABA lige.

Partizan ima svih sedam pobeda do sada, a Zvezda je jedini neuspeh, pretrpela protiv Igokee.

Nekadašnji košarkaš crno belih, Aleksandar Saša Pavlović, pričao je za Mozzartsport, o tom duelu.

Oba tima su tokom leta selektirala dobre sastave, nalaze se u dobroj formi što pokazuju i rezultati u svim takmičenjima. Imali su i nekoliko odličnih utakmica. Partizan ima, evidentno je i mnogo prostora za napredak i verujem da će to potvrditi i večeras. rekao je on.

Potom je dodao:

Na ovo pitanje je uvek isti odgovor, pretpostavljate i sami zašto je tako – biće težak i neizvestan meč, koji nosu specifičnu draž. Ali, ako pogledate da se nalazimo na početku ili hajde da kažemo u prvoj trećini sezone, sam ishod neće biti toliko bitan, jer mnogo ima da se igra do kraja ligaškog dela.

Govorio je i o tome, šta bi moglo da odluči meč:

Nije lako navesti jedan, dva ili tri uslova, jer derbije iznosi ekipa kao ekipa, posebno kada su u pitanju plej-of serije. Ako treba da kažem jedan onda je to svavako psihološkii momenat. Momci koji su igrali derbi, vrlo dobro znaju šta ta utakmica znači, jedva čekaju da se podbaci lopta. S drruge strane su novalije koje posle nekoliko minuta shvatiti o čemu se radi. – zaključio je Pavlović.

Derbi se igra večeras, u hali “Aleksandar Nikolić”, sa početkom u 19 časova.

Foto: KK Partizan NIS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČILI: Makabi se vraća u Pionir (FOTO)

Košarkaški klub Makabi Tel Aviv planira da utakmice plej-ofa Evrolige igra u hali Aleksandar Nikolić, javlja izraelski Walla Sports. Ukoliko...

POVEZANE OBJAVE