ZORAN LAKOVIĆ: Ova generacija zrači pozitivnim mentalitetom

Srbija i Portugal igraju večeras (20.45) odlučujuću utakmicu za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu naredne godine. Utakmicu će uživo pratiti i direktor nacionalnih asocijacija UEFE Zoran Laković.

On je u intervjuu za Mondo rekao da morao da dođe zbog obećanja selektoru, iako je u sukobu interesa.

Rekao sam mu da ću sigurno doći u Lisabon i gledati utakmicu uživo, iako bih zbog prirode posla i funkcije koju obavljam u UEFA trebalo da budem neutralan. Ova generacija zrači pobedničkim mentalitetom, ima neki novi DNK i puno obećava. Igramo protiv velikog protivnika, imaćemo jednog od najboljih sudija na svetu i sve uslove za jednu vrhunsku fudbalsku predstavu. Verujem u pobedu, a ako se to ne desi, nema mesta za paniku, tu je mart, rekao je Laković.

On je istakao da mu je drago da ova generacija nastavlja kontinuitet.

Zlatni orlići su osvajanjem trofeja u Litvaniji i na Novom Zelandu stekli pobednički karakter i drago mi je što su sada nosioci igre u A reprezentaciji. Dolazak Stojkovića na mesto selektora može samo da im bude dodatni stimulans i da izazove još pozitivniji efekat. Piksi je pronašao hemiju, Srbija igra dopadljiv fudbal, nikoga se ne plaši i hrabro grabi ka Svetskom prvenstvu. Bez obzira na ishod večerašnje utakmice, srpski fudbal ima svetlu budućnost. Svi kažu da je selektor usadio momcima mentalitet pobednika. Ja bih rekao da ih je samo podsetio da to imaju i da bi trebalo da iskoriste na najbolji mogući način, smatra Laković.

Otkirio je i iz prve ruke koliki je optimista naš selektor.

Zlatni orlići su osvajanjem trofeja u Litvaniji i na Novom Zelandu stekli pobednički karakter i drago mi je što su sada nosioci igre u A reprezentaciji. Dolazak Stojkovića na mesto selektora može samo da im bude dodatni stimulans i da izazove još pozitivniji efekat. Piksi je pronašao hemiju, Srbija igra dopadljiv fudbal, nikoga se ne plaši i hrabro grabi ka Svetskom prvenstvu. Bez obzira na ishod večerašnje utakmice, srpski fudbal ima svetlu budućnost. Svi kažu da je selektor usadio momcima mentalitet pobednika. Ja bih rekao da ih je samo podsetio da to imaju i da bi trebalo da iskoriste na najbolji mogući način, otkrio je funkcioner Uefe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE