ČOVIĆ POSLE DERBIJA: Napravljena je atmosfera previše naduvanog balona

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su Partizan 71:56, u prvom ovosezonskom derbiju, u okviru osmog kola ABA lige.

Tako sada više nema neporaženih ekipa u takmičenju, a posle duela, reagovao je i predsednik crveno belih, Nebojša Čović.

Gostujući na tv B92, on se osvrnuo, na uvrede upućene treneru rivala, Željku Obradoviću.

Svi smo se dogovorili da zaustavljamo takve nemile scene i skandiranja. Atmosfera je bila sjajna, s tim da nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. Mada, to se vuče od one utakmice Zvezda – Fenerbahče, ali da zaboravimo, prošla voda.Radonjić je reagovao, reagovali su i ostali i što se nas tiče, to nismo podržavali nikad, ni za igrača, ni za trenera, ni za porodice, što se desilo na Partizan – FMP, na šta je Željko reagovao gestikulacijama– rekao je on.

Tema su bili, i ubačeni predmeti na teren:

Bilo je ubacivanja predmeta na teren, čak i jednog tvrdog predmeta, ne znam ko je to i nadam se da ćemo da pronađemo tu osobu, ali moram da pitam – kakvu pamet imaš čoveče, kada uzmeš čokanjčić, pa ga baciš na teren!? Takvo ponašanje je nedopustivo. Svi su očekivali da će navijači Zvezde da se ponašaju kao i pojedine grupe Partizanovih navijača. Preduzeli smo sve da se ne dogodi i nije se dogodilo.

On se dotakao, i samog toka meča:

Mislim da je bila napravljena atmosfera previše naduvanog balona. Zvezda ima sistem koji je već 10 godina postavljen i u kontinuitetu to radimo, imali smo i promene trenera. Radonjić je sad tu u drugom mandatu drugu sezonu. Koncipirali smo tim računajući da nas čekaju veliki izazovi u ABA ligi i u Evroligi, uz užasno naporan kalendar takmičenja. Imali smo mnogo više utakimca nego Partizan i to teških.

Na kraju, pohvalio je protivnika i trenera Obradovića:

Partizan će rasti i Željko će to oblikovati. Nije nam bilo opterećenje što je došao Željko, cenimo ga po rezultatima u košarci i van košarke, imao sam priliku s njim da radim i u KS Jugoslavije, sećate se i Olimpijskih igara 1996… Ali ceo koncent Zvezde nije koncipiran tako da se plašimo bilo koga. Imamo jasnu strategiju – hrabrost i iskustvo. Imamo veliki broj igrača koji znaju i kvalitetni su, kao što i oni imaju igrače koji imaju znanje i kvalitet, ali bitno je da sve euforije nestanu. – zaključio je Čović.

Crvenu zvezdu, očekuju dueli u Evroligi, protiv Baskonje i Reala, a potom gostuju Studentskom Centru, u okviru ABA lige.

Partizan, u okviru petog kola Evrokupa, dočekuje Lijetkabelis. Potom ih u regionalnom takmičenju, očekuje još jedan derbi, protiv Budućnosti iz Podgorice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE