ZVEZDA JE ROĐENA: Junak makedonske reprezentacije bira između dva najveća kluba svih vremena

Fudbaleri Severne Makedonije u nedelju su pobedili Island na stadionu Toše Proeski sa 3:1 i prvi put u istoriji izborili baraž za Svetsko prvenstvo.

Junak makedonske reprezentacije je 22-godišnji veznjak Napolija Elif Elmas koji je pre pet dana upisao 2 asistencije u 5:0 pobedi Severne Makedonije nad Jermenijom, a onda je Islandu postigao drugi i treći pogodak na dvoboju, za potvrdu plasmana u plej of.

Prema pisanju Gazete delo Sport, za Elmasa se zanimaju dva najveća fudbalska kluba svih vremena – Real Madrid i Barcelona.

Elmas trenutno briljira u dresu vodeće ekipe Serije A, standardni je član Spaletijeve udarne postave i u 16 dosadašnjih nastupa postigao je dva pogotka.

Reč je o igraču koji igrati na sve tri pozicije u sredini terena, ali i na krilima. U Napoli je stigao na leto 2019. iz Fenerbahčea kao 19-godišnjak i aktualni trener Reala dobro je upoznat s njegovim kvalitetama budući da je ‘Don Carlo’ tada insistirao na njegovom dolasku.

Osim zanimanja Reala, italijanski sportski list piše kako je Elmas jedan od igrača zapisanih u Ćavijevoj beleznici i označen je kao važan fudbaler u Barseloninoj rekonstrukciji.

Inače, Elmas je transferom u redove Napolija vrednom 17.5 miliona era postao najskuplji makedonski fudbaler svih vremena. Sjajni veznjak oborio je rekord star 27 godina koji je držao Darko Pančev. Legendarna Kobra 1992. je iz Crvene zvezde prešla u Inter za cifru koja bi danas iznosila oko 12 miliona evra

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan našao zamenu za Duljaja? Ljubimac “grobara” novi trener crno-belih?

Jedan od dva najveća srpska fudbalska kluba Partizan ostao je i ove sezone bez trofeja. Čelnici Partizana doneli su...

POVEZANE OBJAVE