Bledi Partizan slavio u trileru

Košarkaši Partizana su teže nego što se očekivalo slavili protiv Lijetkabelisa u okviru 5. kola Evrokupa 82:77.

Prvo poluvreme je proteklo u serijama sa obe strane. Partizan je čitavim tokom imao vođstvo koje se kretalo u rasponu od plus 2 do plus 10.

U prvoj četvrtini se igralo jako brzo na obe strane sa puno tranzicionih napada u kojima su se crno-beli bolje snašli. Već u tom delu prednost je bila 9 poena koju su gosti smanjili u poslednjoj sekundi na 20:14.

U drugoj četvrtini crno-beli su krenuli u boljem ritmu na krilima Gregora Glasa koji je sa tri trojke u ovom periodu bio otkrovenje u napadu. Ipak, u dva navrata su domaći dolazili do plus 10, ali oba puta su gosti uspevali da spuste tu prednost. U finišu su igrali odlično i vrlo precizno i smanjili su na 39:38, što je bio konačan rezultat posle 20. minuta igre.

Treći period se nastavio u istom ritmu. Crno-beli su bolje počeli i ponovo su brzo došli do magičnih 10 poena viška. Međutim, gosti se nikako nisu predavali. Kada god bi Partizan napravio razliku oni su se trojkama vraćali. Kod domaćih u napadu je predvodio Zek Ledej koji je na više načina postizao koševe, za na kraju 66:60.

Četvrti period započeo je serijom crno-belih 7-0 i tu su probili prednost od 10 poena i poveli 73:60 i činilo se da je to bio trenuak kada je meč odlučen.

Međutim, nisu se gosti predavali i posle tajm auta su ponovo vratili neizvesnost sa dve trojke. Tu se ušlo u period gde dugo nije bilo poena, a post je prekinu Avramović sa linije penala.

Lijekabelis je ponovo zapretio silaskom na -6 u dva navrata, a na manje od dva minuta pre kraja su po oprobanom receptu sa dve trojke prišli na -3.

Imali su gosti na minut pre kraja napad za izjednačenje, a potom i na 30 sekundi pre kraja, ali oba puta su bili neprecizni. Čini se da je ključni koš, za plus 5 , postigao Kevin Panter i na taj način overio pobedu crno-belih. Na kraju 84:77.

Kod pobednika najefikasniji je bio Ledej sa 19 poena, dok su Smajlagić i Glas dodali po 13. Abramović i Koprivica su postigli po 12 poena.

Ko Lijetkabelisa Orelik je dao 19, Berzins i Zemaitis su ubacili po 12.

Partizan sad ima skor 4-1, dok Lietkabelis 2-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE