OKS SVEO RAČUNE: Rezultati iz Tokija su istorijski

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, sumirali su danas, rezultate na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naš tim, osvojio je devet medalja, nadmašivši rezultat iz Rija.

Na konferenciji za medije, obratio se predsednik OKS, Božidar Maljković:

Želeli smo da napravimo analize ostvarenih rezultata u prethodnom olimpijskom ciklusu. Naravno da smo se svi usaglasili da su rezultati ostvareni u Tokiju istorijski. Ukupno devet ostvarenih medalja – govore same za sebe. I tu verujem da nema potrebe dodatno trošiti reč. – rekao je on.

Potom je nastavio:

Naši sportisti uspeli su da ostvare ukupno 13 plasmana u TOP 10 u svojim disciplinama, što praktično znači da su ovi sportisti takođe bili veoma blizu osvajanju medalje, što je sjajan uspeh. Ukoliko bismo vršili poređenje sa prethodnim izdanjima Olimpijskih igara, mogli bismo da primetimo da je i u ovom segmentu napravljen rezultatski pomak, obzirom da smo na Olimpijskim igrama u Londonu i u Riju imali po 11 plasmana u TOP 10.

Prisutnima se obratio, i generalni sekretar Saveza, Đorđe Višacki:

Posebno bih se zahvalio Medicinskoj komisiji OKS na sjajnom radu i podršci našim sportistima u okolnostima ove pandemije koja je učinila ove Olimpijske igre sigurno najkomplikovanijim za organizaciju od kada postoji ovo takmičenje. Važno je i napomenuti da bez obzira što je Olimpijski komitet Srbije nevladina organizacija, ovakvi rezultati sportista ne bi bili mogući bez kontinuirane podrške velikog broja partnera, a prvenstveno Vlade Republike Srbije, ali i komercijalnih sponzora i partnera naše kuće.

Na ovom događaju, Sonja Vasić je zvanično imenovana na mesto sportskog direktora OKS.

Foto: Tviter/OKSrbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE