Piksi ne prstaje da širi optimizam: Igraćemo fudbal koji zrači lepotom!

Srbija je pobedom u Portugalu 1:2 ostvarila jedan od većih rezultata u poslednjih nekoliko godina, a pobeda je veća jer je poslala ekipu Dragana Stojkovića Piksija na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Selektor ne krije oduševljenje rezultatom ,a optimista je i po pitanju rezultata na samom prvenstvu.

Napravljen je veliki rezultat, pobedili smo veliki Portugal u Lisabonu u presudnoj utakmici, ali od početka našeg druženja marta ove godine, verovao sam da Srbija ima potencijal da može da odigra za ono mesto koje će je odvesti na Mundijal. Bio sam siguran da ćemo uspeti i to samopouzdanje sam preneo na igrače.U svakoj pripremi utakmice sam tražio određenu dozu koncentracije i strategije. Naša opredeljenost da igramo ofanzivan fudbal donela nam je to što ja želim  da vidim, da Srbija igra lepo, lepršavo. Kao što smo još u martu rekli, meč u Lisabonu bio je finale. Nas ne interesuje ime protivnika, već samo ono što mi možemo da uradimo. To je bio moj moto u ovim kvalifikacijama, izjavio je Stojković gostujući na RTS-u.

On je otkrio gde je proveo nadoknadu vremena na Lužu.

Poslednja četiri minuta sam proveo u svlačionici, na moju sreću stadion nije podrhtavao, što je značilo da sve ide u dobrom pravcu. To su neke stresne stvari koje se dešavaju, ali ova odluka da odem u svlačionicu… želeo sam da pronađem neki svoj mir, nisam želeo da mi se nekom greškom pokvare snovikaže Stojković.

Voditelj je konstatovao da je ova reprezentacija Srbije bila potpuno drugačija od prethodnih.

Promenilo se dosta toga. Sve je išlo dobrim tokom, ali moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili i to je dalo rezultate.Ovaj rezultat je jedan poklon narodu, uostalom igrati za svoju otadžbinu je nešto što svaki igrač može da poželi. A kada se to ostvari, onda mora da da sve od sebe, da se žrtvuje za tim, a gledaoci to prepoznaju i umeju da pozdrave. Osetili smo veliku podršku, ljudi su prepoznali da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude. Ovo je sada reprezentacija koja je pokazala novo lice i kakav želim da moj tim igra. Fudbal koji je prelep, koji zrači lepotom. Zašto su drugi bolji od nas? Ja to ne prihvatam, jasan je Stojković.

Termin odigravanja Svetskog prvenstva u Kataru biće drugačiji od dosadašnjih, početak je tek na jesen naredne godine, uz manje vremena za pripreme nego pred ranije Mundijale. Selektor smatra da to neće mnogo uticati na kvalitet prvenstva, šta više vidi prednosti u tome.

Kako sam pripremao ovaj ciklus sada. Dovoljno je to vremena, mnogi će pametovati oko toga, ali verujem da će prvenstvo biti spektakularno, stadioni su fantastični i ponosni smo što će biti deo toga. Čak ne treba mnogo ni da se pripremamo, igrači će doći direktno iz klupskih prvenstava, optimističan je kao i uvek slektor Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE