RISTIĆ O ZVEZDI: Nikada ne tugujem za prošlim vremenima

Bivši košarkaš Crvene zvezde Dušan Ristić, pružio je blistavu partiju u porazu Fuenlabrade, od Real Madrida 85:88, u okviru 10. kola Endesa Lige.

Nedavno je i uvršten, na spisak selektora Pešića, za kvalifikacione duele protiv Letonije i Belgije.

On je za Mozzart sport, govorio o tome, iskustvu u Crvenoj zvezdi, i planovima za dalju karijeru.

Njegov tim, posle prvih deset kola domaćeg prvenstva, ima samo dve pobede:

I mi u klubu pokušavamo da pronađemo odgovor. Protiv Reala u nedelju i Barselone pre dve sedmice, pa i Gran Kanarije gde smo imali praktično dobijenu utakmicu u produžetku, poraženi smo na nekoliko poseda. Sa druge strane, utakmice od Mursije i Obradoira izgubili smo, žargonski rečeno, lagano. Mislim da je problem u nama, nemamo konstantnost. – rekao je on.

Pričao je potom, i o ciljevima koje je tim postavio:

Prvo moram da kažem…ovo je moje prvo iskustvo u ACB ligi i mogu slobodno da konstatujem da je takmičenje izuzetno jako. Timovi iz donjeg dela tabele su veoma kvalitetni, ne možeš da pronađeš rivala iz tog dela za kojeg možeš da kažeš da je sigurna pobeda. Betis, Bilbao i Obradoiro koji su pri dnu tabele sa nama imaju ozbiljne rostere, sa igračima od kojih su neki igrali u Evroligi. Što se tiče kvaliteta, liga je izjednačena.

Osvrnuo se i na to, da mu je ovo prvi put, da igra u Španiji:

Uvek težim ka boljem i smatram da mogu dosta bolje da igram i pomognem timu, pre svega po pitanju pobeda. Bilo je dosta nekonstantnosti s moje strane, pre svega u minutaži. Dolazak bilo kojeg igrača u Španiju po prvi put zahteva dozu aklimatizacije, dokazivanja trenerima i stručnom štabu, da pokažeš da možeš da igraš tu ligu. Moje dosadašnje vreme u klubu praktično je prošlo u tome da tražim svoju ulogu, na koji način mogu da pomognem timu da ostvari što više pobeda. Zasad je sve bilo OK, ali smatram da može i mnogo bolje

O igranju u Crvenoj zvezdi je rekao:

Nikada ne tugujem za prošlim vremenima i ne razmišljam o tome šta je bilo ili nije moglo da bude, da li sam propustio šansu ili ne. Svi koji me poznaju – znaju da nikada nikoga nisam krivio za stvari koje mi se dogode u karijeri. Uvek sam polazio od sebe i gledao šta mogu da promenim. Posle Zvezde odlučio sam da se ‘spustim’ koju stepenicu niže i počeo sam opet da se dokazujem kako bih mogao da zaigram na nivou za koji smatram da imam kvalitet – Evroligu. Iskreno, nije bilo sve sjajno i bajno, ali verujem da mi karijera ide uzlaznom putanjom. Nije sad da ću preko noći doći do nivoa kojem stremim, ali kroz neko vreme kontinuiranog rada i zalaganja smatram da ću doći. Ne gledam prošlost, već sadašnjost, kako bih ispunio sve ciljeve. – zaključio je Ristić.

Fuenlabrada, ove subote, u 11. kolu Endesa lige, gostuje Unikahi.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE